Появи се видео на HTC U 11 преди утрешната премиера

Появи се видео на HTC U 11 преди утрешната премиера

Броени часове преди представянето на 16 май в интернет се появи видео, което ни осигурява подробен поглед към новия флагмански смартфон на HTC. Очакваме устройството да се продава под името HTC U11, което показва неговата принадлежност към серията U и потвърждава, че е наследник на миналогодишния HTC 10. Видеото е било заснето по време на една от предварителните срещи с медии, които е организирала компанията, и се е озовало в интернет по-рано от планираното.

Аксесоари за:

Показваното в него съответства на досегашната информация, че устройството ще има стъклен заден панел и ще е снабдено със сензори в страничната метална рамка, които ще позволяват извършването на определени действия чрез стискане на корпуса. Така например може да се стартира Google Assistant или пък да се задейства камерата, което ни се струва много удобно. Според информацията HTC U11 ще предложи чипсет Snapdragon 835 с 6GB RAM, а досегашните слухове твърдяха, че ще осигури 5,5” дисплей.

Видеото показва, че липсва стандартен жак за слушалки, а в комплекта ще бъде включен адаптер към USB-C. През последните дни се появи информация, че цената на смартфона в Тайван ще бъде 19 900 тайвански долара (600 евро), а продажбите в страната ще започнат още на 19 май. Очаква се устройството да достигне до другите пазари през юни. Преди дни компанията публикува тийзър, че U11 ще може да записва 360-градусов звук, което вероятно е като технологията в U Ultra и разчита на 4 микрофона, за да улавя звук от всички посоки.

Заедно с това в Play Store се появи приложението Edge Sense, което служи за контрол на сензорите в рамката, но по-късно бързо беше свалено. То води потребителите през конфигурирането на функцията и показва част от нещата, за които може да се ползва като контрол на камерата и стартиране на Google Assistant. Повече подробности очакваме утре сутрин, когато ще се състои официалната премиера на телефона.