Motorola moto g 5G plus дава повече в средния клас

Motorola moto g 5G plus дава повече в средния клас

В началото на юли Motorola представи най-новия модел в популярната серия смартфони Moto G, който добавя към нея и 5G възможности. Става дума за moto g 5G plus, а сега ще разгледаме някои от отличителните параметри на това по-достъпно 5G устройство.

Моделът предлага най-големия досега дисплей в устройство на компанията от този клас. Той е с диагонал 6.7", резолюция Full HD+, честота на опресняване при 90 херца и съотношение 21:9, а компанията го нарича Cinema Vision. Наличието на висока честота на опресняване позволява постигането на гладки визуални ефекти, като опцията може да бъде изключена, за да се пести енергия.

 

Поддържа се и HDR10 съдържание, което означава, че ще видите картина с ярки цветове и по-високи нива на контраст. Съотношението на страните на екрана от 21:9 го прави удобен за гледане на филми - две трети от оригиналните продукции на Netflix например са заснети именно в този формат.

Moto g 5G plus е първият телефон на компанията с двойна селфи камера - тя е поставена в отвор в дисплея и включва 16MP и 8MP сензори. Втората е с ултраширокоъгълна оптика, което е полезно, когато искате да направите селфи с повече хора. Основната камера е четворна и предлага 48МР главен сензор, 5МР за макроснимки, 8МР с ултраширокоъгълна оптика и 2МР сензор за боке ефекти.

Главният сензор използва технология за сливане на четири пиксела в един, което позволява постигането на по-качествени кадри дори в условията на оскъдна околна светлина. С ултраширокоъгълния обектив можете да обхванете обширни сцени, а с този за макроснимки получавате повече детайли при снимки от близко разстояние. Налични са редица режими, които помагат за постигането на качествени резултати при снимане. Сред тях са нощен режим, умна композиция, оптимизация на кадъра и т.н.

Смартфонът е базиран на чипсета Snapdragon 765, който не само предлага висока производителност в средния сегмент, но и предлага 5G модем (само за sub-6GHz честоти), което прави устройството готово за бъдещето. Чипсетът обещава по-бърза и плавна работа на системата, а освен това помага и при заснемането на висококачествени снимки и клипове. Към него са налични 4/6GB RAM и 64/128GB памет за файлове. Моделът поддържа и технологията NFC, така че можете да го ползвате за безконтактни плащания с множеството български дигитални портфейли.

Батерията на moto g 5G plus е с капацитет 5000 mAh и се зарежда бързо при 20 вата, а според Motorola може да предостави автономност с един заряд до два дни при използване на 5G мрежа и до три дни с 4G, което е чудесна новина не само за геймърите. В момента вариантът на устройството с 6GB РАМ и 128GB памет за файлове може да бъде намерен на цена под 700 лв.