Moto G Stylus и G Power разширяват G-серията на Motorola

Moto G Stylus и G Power разширяват G-серията на Motorola

Motorola отбелязва доставянето на 100 милиона устройства от достъпната серия G с премиерата на два нови модела - Moto G Stylus и G Power. Все още очакваме информацията за продажбите на българския пазар, но изглежда тук ще се предлага само вторият под името Moto G8 Power.

Препоръчани оферти

Устройствата имат много общи черти като 6.4", 19:9 FHD+ дисплей, 16МР селфи камера в отвор в екрана (поддържа комбиниране на пикселите), чипсет Snapdragon 665, 4GB RAM, стерео говорители, жак за слушалки, разширяема памет и Android 10. Дизайнът също е подобен, а отзад има сензор за отпечатъци.

Както подсказва името му, Moto G Stylus е снабден с допълнителен стилус, който помага за редактиране на снимки, водене на бележки, скициране и т.н. Той е пасивен и се поставя в корпуса на телефона. Моделът осигурява тройна камера с 48МР основен сензор, който създава 12МР снимки чрез комбиниране на пикселите и включва нощен режим за по-добро снимане на тъмно.

Добавени са още лазерен автофокус, 2МР макрокамера и 16МР ултраширокоъгълна камера, която се ползва за запис на видео и е подобна на тази в One Action – сензорът е завъртян и така можете да снимате хоризонтално видео, докато държите телефона вертикално. Moto G Stylus има батерия с капацитет 4000 mAh за два дни на работа и 128GB памет и ще се предлага от пролетта в САЩ на цена 300 долара.

Moto G8 Power на свой ред предлага батерия с капацитет 5000 mAh, която според компанията може да осигури три дни на автономност. Камерата също е различна и предлага 16МР основен сензор с PD автофокус, 8МР сензор с ултраширокоъгълна оптика и същата 2МР макрокамера. Паметта за приложения е 64GB. В САЩ устройството ще се продава за 250 долара, а през идните дни ще научим и каква ще е цената в България.

Източник: Motorola