Moto G Stylus и G Power разширяват G-серията на Motorola

Motorola отбелязва доставянето на 100 милиона устройства от достъпната серия G с премиерата на два нови модела - Moto G Stylus и G Power. Все още очакваме информацията за продажбите на българския пазар, но изглежда тук ще се предлага само вторият под името Moto G8 Power.

Устройствата имат много общи черти като 6.4", 19:9 FHD+ дисплей, 16МР селфи камера в отвор в екрана (поддържа комбиниране на пикселите), чипсет Snapdragon 665, 4GB RAM, стерео говорители, жак за слушалки, разширяема памет и Android 10. Дизайнът също е подобен, а отзад има сензор за отпечатъци.

Както подсказва името му, Moto G Stylus е снабден с допълнителен стилус, който помага за редактиране на снимки, водене на бележки, скициране и т.н. Той е пасивен и се поставя в корпуса на телефона. Моделът осигурява тройна камера с 48МР основен сензор, който създава 12МР снимки чрез комбиниране на пикселите и включва нощен режим за по-добро снимане на тъмно.

Добавени са още лазерен автофокус, 2МР макрокамера и 16МР ултраширокоъгълна камера, която се ползва за запис на видео и е подобна на тази в One Action – сензорът е завъртян и така можете да снимате хоризонтално видео, докато държите телефона вертикално. Moto G Stylus има батерия с капацитет 4000 mAh за два дни на работа и 128GB памет и ще се предлага от пролетта в САЩ на цена 300 долара.

Moto G8 Power на свой ред предлага батерия с капацитет 5000 mAh, която според компанията може да осигури три дни на автономност. Камерата също е различна и предлага 16МР основен сензор с PD автофокус, 8МР сензор с ултраширокоъгълна оптика и същата 2МР макрокамера. Паметта за приложения е 64GB. В САЩ устройството ще се продава за 250 долара, а през идните дни ще научим и каква ще е цената в България.

Източник: Motorola

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.