Тест показва колко сгъвания може да издържи Motorola Razr

Продажбите на Motorola Razr вече започнаха в Щатите, което е добър повод за екипа на CNET да провери колко издръжливо е устройството. Тестът вече е факт, а резултатите са малко разочароващи. От сайта са ползвали тестова машина FoldBot от SquareTrade, която автоматично е сгъвала и разгъвала устройството.

С нея са извършени и тестовете на Samsung Galaxy Fold, който успява да издържи 120 000 сгъвания преди дисплея да се счупи, което е по-малко от обещаните от компанията 200 000 сгъвания. Motorola Razr е успял да издържи 27 218 сгъвания преди теста да бъде прекратен, но не защото дисплея се е счупил, а защото в даден момент е отказал механизма на сгъване.

Това не е добър резултат, защото при около 50 отваряния на ден устройството би издържало едва 18 месеца. Тестът обаче не е показателен, защото в случая има много фактори, които могат да се отразят на крайния резултат. Така например машината не е пригодена добре за формата на Motorola Razr, а освен това действието й не е толкова внимателно, колкото би бил човек.

Да не говорим, че честотата на сгъване и разгъване в теста е прекалено висока, което генерира много топлина и напрежение. И все пак вече се появиха клипове, които демонстрират скърцащите звуци, които издава механизма на сгъване в новозакупени бройки от устройството.

Източник: CNET

Ново

CNET обнови материала, в който отново посочва, че тестовата машина не е била пригодена за формата на устройството и не е успяла напълно да имитира начина, по който потребителите ще отварят и затварят телефона. Изданието публикува и становище на Motorola, в което се посочва, че машината не е била проектирана за Razr и всички тестове с нея поставят ненужно натоварване на механизма, а освен това не позволяват на телефона да се отвори и затвори както трябва. Компанията остава уверена в здравината на смартфона.

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.

  • аз не съм виждал нещо в България като е счупено да му е призната гаранцията
    nomercy
  • И все пак... Телефона идва с 2 год. гаранция. Ако нещо не е наред ще го оправят или по вероятно, направо ще го сменят с нов. Те за това тия сгъваеми те са толкова скъпи. Щото производителя е заложил в цената и предполагаемите гаранц. ремонти или замени, който очакват да са повече от обичайните.
    propov