Moto Z2 Force ще се появи в Европа по-късно през лятото

Moto Z2 Force ще се появи в Европа по-късно през лятото

Lenovo официално представи следващия си флагмански смартфон, който от известно време не е тайна, защото негови снимки и детайли за техническите му характеристики отдавна се появиха в интернет. Устройството се казва Moto Z2 Force Edition, съвместимо е с модулите Moto Mods (като новата 360-градусова камера) и за разлика от миналата година ще се появи и в Европа, което би трябвало да стане по-късно през лятото. В Щатите обаче ще се продава още от 12 август и ще може да се вземе от всички големи американски оператори, но цената от около 700 долара подсказва, че и тук няма да е особено евтин.

Препоръчани оферти

Телефонът е с намалена дебелина (6,1 мм) в сравнение с миналогодишния Moto Z Force (той беше наличен само в Щатите), което е довело до намаляване на капацитета на батерията от 3500 mAh до 2730 mAh. Тънкият алуминиев корпус означава, че липсва стандартен жак за слушалки, така че ще трябва да се ползва адаптер. По отношение на останалите характеристики откриваме чипсет Snapdragon 835, 6GB RAM, 128GB разширяема памет и 5,5” POLED дисплей (1440 x 2560 пиксела), който е снабден с технологията ShatterShield, а според компанията тя гарантира, че дисплеят няма да се счупи при удар.

Също като други флагмани и Moto Z2 Force има двойна основна камера, която работи подобно на ползваната от Huawei система – двата Sony IMX 386 сензора са с резолюция 12МР и бленда f/2.0, но единият е монохромен, а другият е RGB. При снимане информацията от двата сензора се комбинира за създаването на кадри с по-добро качество, а освен това е възможно прилагането на софтуерен боке ефект. Има и възможност за снимане само с монохромния сензор, каквато предлага и Huawei P10. Устройството поддържа бързо зареждане TurboPower и предлага сензор за отпечатъци, който може да замени виртуалните бутони за навигация в телефона.

Източник: Motorola