Moto Z2 Play и новите модули Moto Mods идват към края на месеца

Moto Z2 Play и новите модули Moto Mods идват към края на месеца

Наскоро писахме, че Motorola се готви за атака на българския мобилен пазар с нови сили и началото на офанзивата ще бъде в края на този месец. Преди дни компанията организира регионална премиера в Букурещ на новия Moto Z2 Play и следващото поколение модули Moto Mods, което включва  360-градусова камера, игрови контролер и безжично зарядно и сподели повече подробности около началото на продажбите. Както вече стана дума Moto Z2 Play запазва формата на корпуса и размера на екрана, за да осигури съвместимост с иновативната модулна система. Смартфонът вече има подобрен заоблен дизайн с метален заден панел, а дебелината на корпуса се е свила до 5,99 мм, което е довело до свиване на капацитета на батерията от 3510 mAh до 3000 mAh.

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

Батерията поддържа бързо зареждане чрез включеното в комплекта Turbo Power зарядно, а компанията обещава до 30 часа работа с един заряд. Сред останалите характеристики са 5,5” 1080p AMOLED дисплей, осемядрен чипсет Snapdragon 626 с честота 2,2GHz, 4GB RAM, 64GB разширяема памет, сензор за отпечатъци (служи за управление на интерфейса), нано покритие за отблъскване на водните пръски и 12МР основна камера с Dual Pixel и лазерен автофокус и бленда f/1,7. За селфита е добавена 5-мегапикселова камера с бленда f/2,2 и двойна LED светкавица. В софтуерно отношение откриваме почти чиста версия на Android 7.1.1 с някои добавки на Motorola като  например Moto Experiences. Там са достъпни функции като Moto Voice, Moto Display и Moto Actions за управление на различни функции чрез жестове. Продажбите на Moto Z2 Play започват към края на месеца на цена 949 лева, като в нея влиза и модул, а потребителите ще могат да избират между два.

През октомври очакваме да започнат продажбите на Moto X4, който ще се предлага на свободна цена 799 лева. Устройството с метална рамка и два стъклени панела Gorilla Glass използва осемядрен чипсет Snapdragon 630 с честота 2,2GHz и предлага 5,2” full HD IPS дисплей, 3GB/4GB RAM, 32GB разширяема памет и батерия с капацитет 3000 mAh, която поддържа бързо зареждане при 15 W. Телефонът има водоустойчив корпус (IP68) и осигурява двойна основна камера, която комбинира 12МР сензор с Dual Pixel автофокус и бленда f2.0, с втори 8МР сензор с широкоъгълна оптика и f2.2 бленда. Смартфонът идва с вграден гласов асистент Amazon Alexa и може да бъде свързан чрез Bluetooth с до 4 устройства.  През есента би трябвало да видим и топмодела Moto Z2 Force, но се пригответе за цена около 1600 лв.

Сред новите модули е 360-градусовата камера Moto 360 Camera, която позволява запис на 360-градусово 4K видео с 3D звук и поддържа стрийминг във Facebook. Цената на камерата ще бъде 449 лв. Модулът Moto GamePad превръща телефона в игрова конзола, като добавя допълнителни стикове и бутони за по-комфортна игра. Включва и батерия с капацитет 1035 mAh, а цената му ще бъде 169 лева. Новият високоговорител JBL SoundBoost 2 ще се предлага за 120 лева. Устройството има батерия за 10 часа работа и е с водоустойчиво покритие, а освен това осигурява по-силен и качествен звук. Сред другите добавки са заден панел, добавящ възможност за безжично зареждане, и Moto Turbo Power Pack, който е външна батерия с възможност за бързо зареждане на телефона и ще се продава на цена около 100 лв. По-късно през годината очакваме и услуга за създаване на персонализирани задни панели чрез отпечатване върху тях на избрано от потребителя изображение.

Повече информация около завръщането на Motorola в България и променената мобилна стратегия на Lenovo можете да прочетете в нашето интервю с Владислав Иванов, който е генерален мениджър на Motorola за Югоизточна Европа.