Motorola Moto X4 е водоустойчив и има двойна камера

Motorola Moto X4 е водоустойчив и има двойна камера

От началото на годината досега видяхме много нови телефони с марката Motorola в различни ценови нива, които на практика изграждат новото продуктово портфолио на компанията и преди началото на изложението IFA  в него беше добавено липсващото звено. Името му е Moto X4, което означава, че Lenovo продължава популярната сред потребителите серия Moto X. Устройството с метална рамка и два стъклени панела Gorilla Glass използва осемядрен чипсет Snapdragon 630 с честота 2,2GHz и предлага 5,2” full HD IPS дисплей, 3GB/4GB RAM, 32GB разширяема памет и батерия с капацитет 3000 mAh, която поддържа бързо зареждане при 15 W.

Телефонът има водоустойчив корпус (IP68) и осигурява двойна основна камера, която комбинира 12МР сензор с Dual Pixel автофокус и бленда f2.0, с втори 8МР сензор с широкоъгълна оптика и f2.2 бленда. Компанията е добавила нов режим за разпознаване на пейзажи, така че може да осигури информация за интересните места пред вас. Включен е режим за сканиране на визитки и дори има възможност за прилагане на различни анимирани филтри при заснемане на селфи снимки. Двойната камера позволява симулиране на боке ефект при заснемане на портрети, селективно оцветяване в чернобяло или пък пълна замяна на фона на кадъра. Селфи камерата е 16MP с бленда f2.0 и осигурява адаптивен режим за ниска осветеност, при който резолюцията се намалява до 4МР.

Сред интересните софтуерни възможности е интеграцията на дигиталния асистент Amazon Alexa, който може да се активира с ключова дума, но тази опция е налична само в страните, в които е наличен софтуерът. Като част от добавките на Moto Experience е възможността за свързване на телефона с 4 Bluetooth устройства едновременно, а Quick Screenshot позволява правене на скрийншот с поставяне на три пръста върху екрана. И накрая Moto Key позволява достъп до защитени с парола сайтове в телефона или в компютър само чрез сензора за отпечатъци. Продажбите на Moto X4 в Европа ще започнат през септември на цена от 399 евро.

Източник: Motorola