Zeiss VR One Connect използва компютъра за стриймване на игри

Zeiss VR One Connect използва компютъра за стриймване на игри

Технологиите за виртуална реалност стават все по-популярни в последно време и сме свидетели на редица нови решения в тази насока. Разбира се технологията има своите ограничения, които при мобилната платформа се изразяват в излъчването на сериозна топлина (заради натоварването на смартфона), сравнително ниско качество на изображението и бързо източване на батерията. Компютърните решения от друга страна са ограничаващи по отношение на мобилността и цената. Най-новият продукт на Zeiss се бори именно с тези недостатъци.

Използвайки смартфон с размер на екрана между 4,7”“ и 5,5”, Zeiss VR One Connect разчита на изчислителната мощ на компютъра ви, предоставяйки възможност да играете игри от платформата SteamVR. Обработката на данните се поема от компютъра, а визуалните данни се прехвърлят към смартфона. Мобилното устройство осигурява информацията от наличните сензори за движение. Налични са два 3DoF (три степени на свобода) контролера, които се свързват чрез Bluetooth и използват технология от PXL Vision за определяне на положението на ръцете. Контролерите имат вграден тъчпад и спусък бутони.

Необходим е и отделен шлем, в който поставяте смартфона си, а след това го свързвате с компютъра чрез USB кабел. Очаква се Zeiss VR One Connect да е наличен към края на годината с цена от 129 евро. В комплекта са включени два безжични 3DoF контролера, USB кабел за връзка към компютър, щипка за кабела и софтуер. Компанията ще предлага и комплект, включващ собствения й шлем Zeiss VR ONE Plus с цена 199 евро.

Източник: Android Police