Motorola отчита печалба за тримесечието

Motorola обяви финансовите си резултати за второто тримесечие на годината - както се очакваше, те са положителни. Мобилното подразделение на компанията отчита продажби на устройства на стойност 7.14 милиарда долара, което е увеличение от 46% в сравнение с резултатите за същия период на миналата година. Оперативната печалба е 799 милиона долара при 493 милиона за миналата година. За тримесечието американската компания е продала 51.9 милиона телефона - с 53% повече от второто тримесечие на 2005 г и с 12.4% повече от първото на 2006. Пазарният дял на Motorola вече е 22% - ръст от 4.3% и 1.3% съответно за миналата и тази година. Компанията обяви, че от второто тримесечие на 2005 г. досега е продала 10 милиона музикални телефона. Очаква се днес финансовите си резултати за второто тримесечие да представи и Nokia.

 • Всички факти сочат надолу. Единствено съкращението на 7000 работника и продажбата на цяло отделение водят до малка печалба. Делът също пада.
  buttman
 • Най-после!Радост за моите уши!Много искам пак да увеличат пазарния си дял.Хайде сега искам да пуснат RAZR3 и то с Андроид, така, че да изтепат рибата и пак да са номер 1.HELLOMOTO!
  carevicata
 • Много добри новини, сега остава да дочакаме Android-ите ;)
  SwollenMembers
 • Малка светлина в тунела,но все още не съм оптимист за бъдещето на Моторола! Тя загуби своите позиции дори в Щатите:(
  Боби13
 • (yes)
  motofen2
 • Най-после :) Искам да пуснат нещо много добро с тъч и с Андроид - хардуеъра на Мото + качествена ОС ще е взривоопасно добро! (woo)
  ShinG0