Motorola подарява 10 броя Moto G9 Play в своята кампания за пътна безопасност

Motorola подарява 10 броя Moto G9 Play в своята кампания за пътна безопасност

В края на миналата година Motorola стартира кампания за отговорно шофиране, в която акцентира върху рисковете, които създава ползването на мобилни устройства от шофьорите. Съществен процент от инцидентите по пътя се случват при използване на мобилни телефони по време на шофирането - най-вече при преглеждане на социални мрежи и писане на съобщения.

Препоръчани оферти

Установено е, че по-малко от секунда разсейване от концентрацията върху пътя може да доведе до инцидент. Множество проучвания сочат, че всеки 7 от 10 шофьори разглеждат социални мрежи, докато карат, а всеки четвърти смята, че е безопасно да заснеме видео.

При търсене на устройства по време на движение рискът от катастрофа се увеличава 6.7 пъти. Motorola изтъква, че има много начини, които да намалят инцидентите на пътя, и предлага Bluetooth аксесоари като безжични слушалки и смарт часовници, които могат да помогнат и да  намалят рисковете.

В устройствата на компанията има и полезни функционалности като Moto Actions, гласови команди, управление чрез жестове и проверка на известията само с едно докосване. Заедно с това в кампанията за отговорно шофиране се включи и актрисата Луиза Григорова, която отправи свое послание за безопасност на пътя.

Motorola ще подари и 10 броя от смартфона Moto G9 Play, така че можете да спечелите някой от тях, ако подкрепите кампанията. Достатъчно е да публикувате в Instagram или Facebook снимка на вашия любим път (път към дома, любимо място в страната и т.н.), да тагнете Motorola Bulgaria и да напишете текст "не пиши в движение" или "гледай напред, не надолу". Имената на наградените ще бъдат изтеглени в края на февруари.