Motorola показа модул Moto Mod с 360-градусова камера

Motorola представи нов модул Moto Mod, който предоставя лесна възможност за добавяне на 360-градусова камера към устройствата поддържащи модулната система Moto Z – Moto Z, Moto Z Play и Moto Z2 Play. Висококачествена снимка на добавката беше показана от Ивън Блас в Twitter, което става няколко дни след демонстрирането й на медийно събитие, организирано от компанията в Гана на 20 юни.

Препоръчани оферти

Засега все още няма информация за характеристики, цена и очаквана дата за пазарна премиера на устройството, но очевидно то е снабдено с два сензора и с два обектива за заснемане на 360-градусови изображения и видео. Не е изключено формалното представяне на новия модул да стане с премиерата на смартфона Moto Z2, която очакваме много скоро. Наскоро модул с подобна камера показа и компанията Essential за нейният първи смартфон.

На събитието са били показани и други интересни модули с марката на Motorola, но засега не е ясно дали те са просто концептуални разработки или наистина ще достигнат до пазара като реални продукти. Сред тях са два аксесоара, които носят логото на Marshall и вероятно са предназначени към феновете на музиката – ROKR Moto Mod включва високоговорител и допълнителни аудио интерфейси за връзка, а Studio Moto Mod е снабден с микрофон за по-качествен запис на звук.

Компанията е показала още модул за гледане на телевизия в партньорство с американската компания DirecTV, фотографски DSLR Mod с възможност за смяна на обективите и Action Moto Mod с въртяща се камера за феновете на екстремните спортове. Признаваме, че добавките звучат много интересно и ще се радваме да се окажат реалност.

Източник: TechDroider (1), (2)

Ново

Видеото вече е свалено от интернет, което подсказва, че това не е била официалната премиера на модулите и представянето им тепърва предстои.