Motorola показва как тества сгъваемия дисплей на Razr

Преди дни писахме за теста на CNET, който изпробва здравината на сгъваемия дисплей на новия Motorola Razr, но посочихме, че използваната машина, която е създадена за Samsung Galaxy Fold, не е съвсем пригодена за специфичната форма на устройството, а постигнатите резултати може би не са показателни за експлоатационните характеристики на модела. Тестовете не доведоха до повреда на дисплея, но нарушиха работата на механизма за сгъване.

Междувременно Motorola разпространи изявление, че провежда сериозни тестове, за да се увери, че телефоните могат да издържат на ежедневна употреба в продължение на години. През такива тестове преминава и новият Razr, който ползва специално създадени роботизирани машини за симулиране на реална употреба. Motorola посочва, че е уверена в издръжливостта на модела, но не разкрива колко сгъвания би трябвало да издържи.

Тестовете на Motorola вероятно не разкриват пълната картина около издръжливостта на телефона, защото на пръв поглед машината не прилага никакво напрежение върху механизма за сгъване. При реална употреба обаче това няма да е така - потребителите ще опитват да отварят и затварят телефона с една ръка и вероятно няма да са толкова внимателни с устройството. Samsung също беше уверена в своите тестове на Galaxy Fold, но след откритите проблеми при реална употреба се наложи да забави продажбите му с половин година.

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.