Мтел обещава HTC 8X до седмица

Мтел обещава HTC 8X до седмица
Броени часове след официалната премиера на Windows Phone 8, Мтел обяви, че до седмица ще пусне на българския пазар модела Windows Phone 8X от HTC. Засега повече подробности за условията, при които ще се предлага устройството, няма, но операторът обещава до дни да осигури повече детайли.

Устройството с снабдено с 4.3" Super LCD 2 екран с HD резолюция и оптична ламинация, която приближава екрана до защитното стъкло, а това намалява отблясъците и повишава цветопредаването. Самото стъкло е Gorilla Glass 2. Другите характеристики на 8X включват двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon с честота 1,5GHz, 16GB вградена памет (без опция за повече), NFC чип и 1GB RAM памет.

Моделът акцентира на висококачествения звук, осигурен от технологията Beats Audio, която се предлага ексклузивно с телефоните на HTC. Windows Phone 8X добавя и допълнителен аудиоусилвател, който подобрява звука както през 3.5 мм аудиожак, така и през високоговорителя на телефона - в този случай удвоява силата му, без това да доведе до изкривяване.


По отношение на камерата за първи път HTC използва предна камера с резолюция 2.1МР, съчетана с бленда f/2.0 и широкоъгълен 88-градусов обектив. Основната камера на смартфона е с 8MР BSI CMOS сензор за по-добро снимане при слаба светлина, 28 mm обектив с бленда f/2.0 и специалния чип HTC ImageChip, който обработва изображенията, преди те да бъдат компресирани в JPEG.

Повече за телефона можете да прочетете в нашите впечатления от срещата с устройството.

 • С новата Windows 8x звукът наистина е супер - за пръв път Beats Аudio е адаптирана за неья и от смартфона може да си слушаш музика с невероятно качество.
  Mary13
 • Lumia 920 чак по нова година или след това...
  GENERALISIMUS
 • предполагам, че до две седмици и той ще е в продажба. плезио вече са обявили цена от 649 лв с доставка на 15 ноември. при тях 8x е 1149 лв пак от същата дата.
  chilko
 • Има ли някаква информация за HTC 8S и кога да го очакваме?
  Wishmak3r
 • за него не знам, но samsung ativ s идва в 46 седмица (12-18 ноември) за 999 лв
  chilko