“Мтел” вече предлага HTC One A9, обещава скоро и Sony Xperia Z5 Premium

“Мтел” вече предлага HTC One A9, обещава скоро и Sony Xperia Z5 Premium

Наскоро писахме, че българските продажби на HTC One A9 започват и от днес устройството вече може да бъде намерено и в магазините на “Мтел”. Другият роден оператор, който предлага смартфона е VIVACOM, а засега Telenor ще се фокусира върху другите си кампании с HTC – последната им инициатива осигурява безплатно лазерно гравиране на закупените от началото на ноември до края на годината модели HTC One M8s и One M9.

Иначе “Мтел” продава One A9 на цена от 37 лева на месец с двугодишен договор с абонаментен план “Мтел безкрай 50”, а без договор устройството струва 1199 лв. Едно от основните предимства на HTC One A9 е свързано с неговия софтуер – идва с най-новата версия 6.0 на операционната система Android. Смартфонът има и атрактивен дизайн с метален корпус и 2.5D стъкло, а освен това е снабдено със сензор за пръстови отпечатъци, подобрени аудио възможности и 13МР основна камера с оптична стабилизация.

“Мтел” обещава, че през следващата седмица ще пусне и първия в света смартфон с 4K дисплей – Sony Xperia Z5 Premium. Цената на устройството ще бъде 50 лева на месец или 1099 лева в брой с абонаментния план “Мтел безкрай 50” с договор за 2 години. В края на следващата седмица би трябвало да видим смартфона и във веригите магазини за техника на цена при свободна продажба около 1600 лв.