Мултимедийни забавления с Nokia X7

Мултимедийни забавления с Nokia X7
Закалено стъкло и стомана се преплитат в корпуса на най-новото допълнение в мултимедийната X-серия на Nokia, което всъщност се оказва и топмоделът в нея. Nokia X7 отново идва с последната версия на Symbian^3, позната като Anna, и изкушава с 4" AMOLED дисплей, който изобразява до 16М цвята и е покрит с Gorilla стъкло. Резолюцията му отново е 640 x 360 пиксела. Смартфонът разполага с 8МР камера с двойна LED светкавица и може да записва 720р видео. Вградената памет, която е достъпна за потребителя, е 350МВ, но в комплекта идва microSD карта с капацитет 8GB. Сред софтуерните особености, освен познатите Ovi Maps, Nokia Email и т.н., са заредените две игри - Galaxy on Fire HD и Asphalt 5 HD.

Отново е налице възможност за работа с мобилни мрежи в 5 различни честотни диапазона и се поддържа 3G технологията HSPA с максимална скорост на изтегляне на данни 10,2 Mbps. Тук са още Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0 и FM радио. Батерията е с капацитет 1200mAh и осигурява до 450 часа работа в стендбай режим и до 4,5 часа разговори в 3G мрежа. Размерите на X7 са 119,7 x 62,8 x 11,9 мм (в краищата е по-тънък), а теглото - 146 грама. Продажбите на Nokia X7 започват през това тримесечие на цена преди облагане с данъци и такси 380 евро.

 • [Quote]И пак е по-добре от дизайна на Sensation. [/Quote] +1 (yes) А за всички, които се възмущават от липсата на нов хардуер на този етап, ще им кажа само едно - [B] Developers, developers, developers![/B];) И във връзка с това само да спомена, че новия [B]Angry Birds Easter[/B] ъпдейт излезе първо за Симбиан.(yes)
  A.M.K.
 • За дизайна не можеш да правиш крайни заключения, понеже там е строго индивидуално. На мен ми харесва, като визия - различава се. [Quote]Да не говорим, че хардуерът и софтуерът са под всякаква критика[/Quote] Тук две мнения няма!
  E34v8
 • [Quote]Нокиа не спират да ме изненадват с приятни предложения [/Quote] WTF? Да не говорим, че хардуерът и софтуерът са под всякаква критика, но и дизайнът прилича на... честно, не знам на какво. На някаква висша форма на подигравка. И пак е по-добре от дизайна на Sensation.
  deezel
 • Набутали са го в "А" група (ценово), нищо че е с два леви крака. Едно може да се признае на Nokia - упорити са.
  A4i
 • Да, добър модел от тази серия, но и цената е жестока - около 950 лв. крайна ... П.С. Можеше малко повече пиксели да сложат на такъв огромен дисплей...
  zlatistiq
 • Нокиа не спират да ме изненадват с приятни предложения :)
  frenchdopeboy
 • Стоманата ме привлича :) Но няма автофокус, което значи, че няма да го бъде за мен :)
  makeno
 • Съжалявам за спама ,можех да напиша в Гугъл и да проверя :X @Chilko ако решиш (или др модератор) трий темата :)
  Maev
 • не, същия процесор и 3d ускорител
  chilko
 • Ехааа :D нови иконкиииии :D
  Maev
 • [Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jXIQSpxnHxI[/Youtube]
  Чо :)