Мусала Софт стои зад обновяването на "Моят А1"

Мусала Софт стои зад обновяването на

Вчера заработи обновеният портал "Моят А1" на А1, което беше съпроводено и с пускането на нови мобилни приложения за достъп до услугите в него. Мащабният проект по модернизиране носи кодовото име Interstellar, става ясно от съобщение на Мусала Софт, на която е поверено техническото изпълнение. Компанията разкрива, че само за ден от пускането на мобилните приложения за iOS и Android броят на дневните активни потребители се е увеличил 5 пъти, a при новите се отчита ръст от над 300%.

Разбира се, до известна степен увеличението се дължи и на кампанията на A1, която до края на декември дава 10 000 MB мобилен интернет на максимална скорост за всеки, който плати своята сметка през приложението. Мусала Софт споделя още интересни подробности около технологиите зад обновения портал. Така например, за да се постигне нужното ниво на автоматизация и автономност е внедрено решението за хибридни облачни решения Red Hat Openshift Container Platform (OCP). Това е и първият мащабен проект с OCP в Източна Европа. Чрез този подход платформата на А1 реагира автономно при голямо натоварване.

Използвани са и други технологии и платформи за управление на съдържанието и електронна търговия. Чрез Kentico CMS & Ecommerce служителите на А1 могат бързо да създават ново съдържание и да го добавят без помощ от ИТ експерти. За да се постигне независимост на услугите и висока производителност, се използва архитектура Microservces с библиотеки .NET Core2, обектни и релационни бази данни, кешове и търсачки, позволяващи работа с голям обем данни. За фронтенд частта с нов дизайн и подобрена ползваемост се ползва популярната технология React.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Аз съм много доволен от Новото приложение особенно за Управление на служебния акаунт.

    Преди трябваше на Key account-а да пишем писма да ни пуска и спира услуги, тя го препращаше към технически отдел и в почивни дни и след работно време си беше мъка да промениш/пуснеш/спреш нещо. (примерно Роуминг А1 Bussness Travel Unimited събота сутринта на път за Сърбия)

    Скоро въведоха аутоматични заявки от сайта им, но от там си мъка докато стигнеш и заредиш нещо с правилния мобилен браузър!
    Преди няколко дни видях, че управленито са го вкарали в новото приложение и е на няколко клика. Адмирации и за това!

    П.П.
    Една черна тема ще зарадва много потребители :)
    Чо :)
  • Големи хвалби, големи технологии, но определено НЕ Е много добре. Същите неща /повечето безмислени/ комбинирани с неуспешен опит за нов дизайн. Като функционалност 👎, като дизайн 👎👎 - дори НЯМА тъмна 🌚 тема 😮. Единствено дава малко повече инфо, ако ти се рови да го намериш 🤓. При по-стария ми 📲 (16/9) форматирането на екрана е неправилно/лошо 🙄. Изобщо ... мъка 😔.
    Kuzmanow
  • Грозничко и разхвърляно.
    AVKansazov
  • Предплатената карта не може да влезне...
    PanasonicMobile
  • Махам приложението, изчезнали са ми въведените услуги и май платих на майка ми телефона през фирмата, в която работя. Олигофрени
    ipolit