Наближава премиерата на Kirin 9000

Наближава премиерата на Kirin 9000

Очакваме по-късно през месеца Huawei да представи новата си серия смартфони Mate 40, а заедно с нея или може би преди това ще видим и чипсетът, който ще е в основата на новите устройства, Kirin 9000. Новият чип се произвежда по 5-нанометров процес и най-вероятно ще е част от трите очаквани телефона, Mate 40, Mate 40 Pro и Mate 40 Pro+.

Възможно е компанията да го използва и в следващия си флагмански таблет. По наличните досега данни Huawei е поръчала 15 милиона броя от чипсета на TSMC. Заради наложените американски санкции тайванците обаче са успели да доставят едва 8.8 милиона чипа.

Почти сигурно е, че това ще е и последното поколение чипсети Kirin, което ще видим, тъй като американските ограничения възпрепятстват производството на нови продукти. Предстои да научим дали Huawei ще има възможност да купува мобилни чипсети от други производители като Qualcomm и MediaTek.

Компанията инвестира и в разработката на производство в Китай, но до появата на нови чипове за устройства от средния клас ще изминат няколко години.

Източник: MyDrivers