В Spotify вече можете да търсите песни и по техния текст

В Spotify вече можете да търсите песни и по техния текст

Spotify добави към мобилните си приложения функция, която вероятно ще бъде от полза на много от потребителите на услугата. Тя позволява при стандартно търсене да се показват и резултати в текстовете на песните, което е удобно, ако искате да намерите непозната песен, от която си спомняте само няколко думи. Apple Music предлага подобна функционалност още от 2018 година, така че в случая Spotify наваксва.

Както е видно от изображението, в резултатите ще видите надпис Lyrics match, ако търсеното от вас има съответствие в текста на някоя песен. Функцията работи още в уеб и в приложението за Windows, но в този случай се показват директно песните, съдържащи текста.

Заедно с това Spotify започна да публикува своите първи седмични класации, които ще показват популярните топ 50 албуми и песни за периода петък - четвъртък в САЩ и в световен мащаб. Ще видим още топ 10 на новите песни и албуми в САЩ и по света между петък и неделя. Всеки понеделник услугата ще споделя ексклузивно данните само през Twitter (@spotifycharts), което е малко изненадващо, защото те няма да са налични в приложението.

Източник: Spotify