Надпреварата на батериите продължава поне при китайските производители

Надпреварата на батериите продължава поне при китайските производители

Китайските смартфони с Android от известно време правят опити да налагат тенденция за добавянето на батерии с все по-голям капацитет – показателен пример за това е Gionee M5, съчетаващ две батерии, които заедно предлагат 5000mAh капацитет за дълга работа с едно зареждане. Но ако смятате, че 5000 mAh са рекорд, изоставате от актуалните трендове – слабо известният китайски производител Doogee вдига летвата с новия си модел S6000, който предлага цели 6000mAh. Ако се вярва на слуховете, той използва технологията PumpExpress на MediaTek, което ще му позволи да се зарежда два пъти по-бързо от другите батерии.

От тази информация е очевидно, че чипсетът е произведен от MediaTek – става дума за 64-битовия осемядрен MT6735 с тактова честота 1.5GHz и графичен чип Mali-T720. Останалите спецификации обаче не блестят с кой знае какво – 5.5-инчов дисплей с резолюция 720 x 1280 пиксела и скромните 1GB RAM и 16GB вградена памет, макар че за нуждаещите се от повече пространство за данни е предвиден microSD слот. На задния панел има 8MP камера с бленда f/2.0, докато предната камера е 5MP и използва модул от OmniVision. Операционната система е Android 5.1. По непотвърдена информация, Doogee S6000 има метално шаси, което би трябвало да му гарантира по-добра здравина. Цената също е типична за китайски модел от малко популярна фирма – S6000 се очаква да се появи на пазара през август за около 140 долара.

Източник

  • Идеално!:D(yes) А не да се чудят, как да ми го направя 3мм дебел, та да мога да си го свивам на салфетка или направо на оригами да си играя. Бомба е идеята. И в комбинация и с безжично зареждане ще е просто трепач!
    Tadj