Награди от EISA за Sony Ericsson, HTC и Samsung

Награди от EISA за Sony Ericsson, HTC и Samsung
В края на миналата седмица станаха ясни носителите на тазгодишните престижни награди на EISA (European Imaging and Sound Association). В три от категориите бяха отличени устройства на Sony Ericsson, HTC и Samsung.
Наградата за най-добър европейски музикален телефон взе Sony Ericsson W980, който в стилен дизайн предлага 8GB вградена памет, сензор за ориентация, функцията SenseMe за подбиране на музика в зависимост от настроението, отлична мултимедийна функционалност и качество на звука. Телефона включва новата концепция Walkman on Top даваща пълен контрол върху плейъра дори и устройството да е в затворено положение.
За най-добър смартфон беше избран използващият Windows Mobile телефон HTC Touch Diamond. Устройството предлага 2.8" дисплей с VGA резолюция, специално оптимизираният за употреба чрез докосване интерфейс TouchFLO 3D, GPS приемник, Wi-Fi, 4GB вградена памет и 3.2МР камера с автофокус.
С иновативни функции като ксенонова светкавица, 3х оптично увеличение и 5МР камера, Samsung G810 беше избран за най-добър камерафон. Разбира се базираният на Symbian OS 9.2 телефон прави и снимки с качество достатъчно да убеди членовете на журито да гласуват за него. Към това се добавят и отличните възможности за трансфер на данни (Wi-Fi, HSDPA), вграден GPS приемник и достъп до голям брой налични допълнителни приложения за Symbian.