Навигацията с градски транспорт през Google Maps вече и в Пловдив

Навигацията с градски транспорт през Google Maps вече и в Пловдив

Преди около два месеца Google добави възможност за навигация с градски транспорт с Google Maps в София, а сега тази функционалност е налична и за жителите и гостите на Пловдив. За това научаваме от Twitter акаунта на платформата ТракияТех, откъдето споделят, че това е възможно благодарение на усилията на техни доброволци и на община Пловдив.

Несъмнено новата функционалност ще доведе до улеснение за хората, които посещават града, който е сред най-интересните туристически дестинации през последните години, а тази година очаква повече туристи като една от европейските столици на културата. Остава да видим дали и други големи градове у нас, които имат обширна мрежа на градския транспорт, също ще предложат подобна функционалност.

Оферти на деня

 • Софбус 24 си работи прекрасно. Има версия от края на миналата година:
  https://apkpure.com/%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B1%D1%83%D1%81-24/bg.znestorov.sofbus24.main
  Luke_Netwalker
 • ==================================
  Blue Sky
 • В Западна Европа, САЩ и Израел работи без никъв проблем - Maps като разбере, че си близо до гара/спирка, автоматично ти показва следващите възможни варианти. Мисля, че това е идеята на смартфоните - знае какво ти трябва и ти го предоставя без изрична заявка. По същия начин е и епъл мапс ...
  Някои работи идват първо в България, други доста след... има какво да се желае :)
  Luckckywallker
 • ==================================
  Blue Sky
 • В moovit е в реално време, но се разминава с две минути. В българското софбус са верни минутите, но ако настроиш да ползва времето от сървъра на транспорта, не точното време. Явно има как да се извлече и без api(като след последната промяна отне доста време), но Гугъл не са свикнали да работят така.
  tzincbg
 • ==================================
  Blue Sky
 • Какъв градски транспорт? Точно в пловдив, градския транспорт е толкова лош, направо се чудя защо са си губили времето да добавят тази опция??
  Leo Kolev