Най-вероятно и трите нови модела iPhone ще поддържат безжично зареждане

Най-вероятно и трите нови модела iPhone ще поддържат безжично зареждане

Слуховете около тазгодишните планове на Apple включват пускането на три смартфона в серията iPhone – два от тях ще са ъпдейти на iPhone 7, а третият ще бъде юбилеен модел с по-големи размери и на по-висока цена. И трите устройства обаче ще са снабдени с технология за безжично зареждане, твърди анализаторът на KGI Securities Минг-Чи Куо, чиито прогнози около Apple обикновено са много точни. Според Куо тъй като безжичното зареждане води до увеличаване на вътрешната температура на устройствата, очакваният iPhone 8 с OLED дисплей най-вероятно ще има нов 3D Touch модул с допълнителна изолация чрез графитен слой, който ще пречи на прегряването.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Това би трябвало да увеличи цената на компонентите с още 5 долара, което подкрепя слуховете, че цената на iPhone 8 ще е над 1000 долара. Иначе за безжичното зареждане ще помогне и преминаването към стъклени задни панели в трите нови смартфона, които ще имат стоманена рамка. Засега не е ясно на каква технология ще се спре Apple – дали на познатото индуктивно зареждане, което изисква контакт между телефона и зарядното, или на нова разработка, която ще може да работи на по-голямо разстояние.

Източник: MacRumors

 • [Quote]Безжичното зареждане ще е от нов тип, не каквото е досега[/Quote] Ха-ха :D Те начините отдавна са измислени. Всичко се свежда до избор на метод и растояние на действие. Има успешни опити на зареждане до 9 метра, но е много бавно. А така наречения fast charge, не работи на растояние повече от 1 сантиметър. Иначе няма да се учудя, ако никое друго зарядно не става за техните телефони. Но за часовниците поне за сега ползват QI стандарта. Както почти всички други.
  LegolasElf
 • Разбира се, че Епъл биха направили собствено безжично зареждане. Да не са луди да позволят на потребителите да ползват всички наложили се стандарти, като могат да им вземат едни $99 за iЗарядно.
  board
 • Никой не се интересува, какво имаш и какво не. Безжичното зареждане ще е от нов тип, не каквото е досега това беше основното, което беше важно да се отбележи. Камерите на айфоните винаги са били на ниво, а дисплейте са единствения плюс на самсунг за разлика от софтуера.
  IPS_IPS
 • За разлика, от твоите празни приказки, имам и двата смарт часовника на Епъл. Зареждам ги безжично със зарядното на Самсунг. Илюзиите ви край нямат. По-важно е бързото зареждане. Между другото, каишките на часовниците, се скапаха още на първия месец. И това на продукти за 300 и 400 паунда. Оригинална каишка струва 50 паунда. В другата тема пък черните модели се лющят и драскат лесно.Наистина специална фирма.
  LegolasElf
 • Имай предвид, че безжичното зареждане най-вероятно няма да е това, което предлагат конкурентите, а нещо съвсем различно. В такъв сценарии думите ти ще се окажат пълна глупост.
  IPS_IPS