HMD Global може да възстанови N-серията

HMD Global може да възстанови N-серията

Точно 10 години след пазарната премиера на Nokia N95 познатото на милиони име може да се върне за нов живот. През последните дни се появи информация, че HMD Global, която прави новите телефони Nokia, е запазила в Китай правата на името N Series, което се оказа достатъчно, за да даде начало на нова серия слухове. Китайският сайт MyDrivers се включва към тях с твърдението, че финландската компания ще се опита да заложи на носталгията, като пусне смартфон на име N95, и премиерата му може да бъде в края на месеца по време на мобилния конгрес в Барселона.

Препоръчани оферти

N-серията беше с подобрени мултимедийни възможности и като цяло заемаше горната част на продуктовото портфолио на Nokia, но според информацията новото устройство ще ползва чипсет от серията Snapdragon 6xx, който ще го позиционира в средния сегмент. Това на свой ред е свързано с плановете на HMD Global да успее да продаде 50 милиона броя от серията. Дали ще видим модели и с други познати имена от славното минало на Nokia? Времето ще покаже.

Източник: GizmoChina, MyDrivers

Ново

Нова информация разкрива, че снимката е дело на китайски производител, който е решил да се възползва от възможността да рекламира свой нов продукт на гърба на познатата марка. Това не изключва вероятността за появата на името N Series в нови устройства на HMD Global, но ще се наложи да изчакаме до края на месеца, за да разберем със сигурност. Заедно с това се заговори, че HMD Global иска да върне към нов живот и друг добре познат продукт от близкото минало - Nokia 3310. Информацията идва от китайския сайт Vtechgraphy и цитира източници сред дистрибуторите на мобилни устройства. Засега няма много подробности за модела, но се предполага, че става дума за обикновен телефон с по-тънък корпус и повишена здравина.

 • За него всичко е соленичко :)
  Боби13
 • Бачев, за теб какво няма да е солено? [Quote]HMD Global [B]може[/B] да възстанови N-серията[/Quote] Може да може, а може и да не може.
  velnsl
 • Приемаш някакъв слух за официална информация. Като има нещо официално тогава развивай теории и давай акъли.
  abando
 • Напротив. Средният клас е най-продаван. Малко по-добър от средните на добра цена и ще е хит. Ако се полакомят - ще умрат. Ако смъкнат много цената, хората ще решат, че са боклук.
  tzincbg
 • Колкото Lenovo пуснаха RAZR. Само мятат пепел в очите носталгично настроените потребители.
  ipolit
 • Ще е интересно да видим какво ще направят въпреки ,че цените ще са солени
  bachev31
 • N95 на Нокиа беше за мен лично, най-добрия телефон който съм ползвал. Правеше страхотни снимки, благодарение на слайда ставаше малък, екрана беше с добри цветове, музиката се чуваше ясно на говорителите и силно, никога не съм се успивал с този телефон, дори и да му паднеше батерията, алармата пак звънеше, имаше си много екстри... И сегашните телефони ги имат, но онова усещане което предаваше N95 беше несравнимо...
  funmobile