Недостиг на iPhone 11 при някои търговци в САЩ

Наскоро ви съобщихме за това, че Apple изпитва недостиг на телефони за замяна и резервни части, а сега по всичко личи, че проблемите за компанията се задълбочават. По данни на New York Post, някои търговци в Ню Йорк вече нямат наличности или са към края на запасите си от iPhone 11.

От изданието посочват, че засега няма информация от страна на Apple за това кога ще бъдат получени нови доставки. iPhone 11 Pro е изчерпан от поне две седмици, твърди служител на магазин на AT&T, като добавя, че не се знае кога ще е следващата доставка. Подобно е и положението при проверка в магазин на Verizon.

Интересното е, че според търговците телекомите натрупват наличности в складовете си, като по този начин целят да контролират веригата за доставки в случай на недостиг. За целта изглежда се жертват наличностите в определени магазини. Има данни и за спад в наличностите от таблетите iPad Pro.

И докато в Китай производството започва постепенно да се възвръща към нормалното, ефектите от прекъсването му изглежда продължават. Междувременно един от ключовите доставчици на Apple за камера модулите за iPhone е спрял производство заради заразен от новия коронавирус служител. В България засега не се наблюдава недостиг на устройствата.

Източник: New York Post