Недостиг на памет чипове за новите модели iPhone

Недостиг на памет чипове за новите модели iPhone

Два от основните производители на чипове за 3D NAND памети, SK Hynix и Toshiba, изглежда имат проблеми с постигане на заложените си производствени цели. Информацията идва от източници на тайванското издание DigiTimes, а като резултат на това се очакват 30% по-малко доставки на NAND флаш чипове за предстоящите модели iPhone. За да се справи с този недостиг, Apple се е обърнала към Samsung, която има стабилно производство на чипове и е успяла да го увеличи.

Производителите на смартфони с Android също срещат трудности при снабдяването с памети, което се очаква да продължи до края на годината. Подобно развитие на пазара на чипове със сигурност е добре дошло за Samsung – компанията вече заяви, че очаква най-успешното тримесечие в своята история. Корейската компания обяви, че очаква печалбата през второто тримесечие да се увеличи със 72% на годишна база до 13,9-14,1 трилиона корейски вона (12-12,2 милиарда долара) и до голяма степен това се дължи на подразделението за чипове.

Източник: DigiTimes

 • [Quote]Butti_Muhar - четвърти профил тук на един и същ болен мозък. А може и да са много повече.[/Quote] По твоите постове в сайта може да се напише учебник по шизофрения (woo)
  Вaнката
 • Моля ви се, недейте да плюете по Apple. Боли ме сърцето...ще умра :(:(:S
  muаmamu1
 • [Quote]Самсунг не ги спасява .Просто работодателят им плаща и те работят. Не го ли разбрахте ?Ако ябълките не измислят ще поръчат тези чаркове от самсунг и ще бълват прахосмукачки и бъгави телефони присъстващи по форумите в раздел бъгове и дефекти.Това е реалността. Някои мислят -други работят. [/Quote] Ти сериозно ли пишеш и мислиш това? Или просто пишеш без да мислиш?
  velnsl
 • [Quote]Butti_Muhar - четвърти профил тук на един и същ болен мозък.[/Quote] Какви профили те гонят? Забрави да "споменеш" само, че всичките си ги блокирал и са неизползваеми. [Quote]болен мозък[/Quote] Много добра самопреценка имаш (yes)
  Satti_Muhar
 • :D:D:D:D:D Такива хора май се хранят от това да пораждат смях по форумите.
  muamamu1
 • [Quote]Butti_Muhar - четвърти профил тук на един и същ болен мозък. А може и да са много повече. [/Quote] Даже последния профил съм го кръстил на два форумни идиота(който може би е един :D ) Но когато те псувам, не може да отречеш, че го правя директно, защото ме кефи да знаеш, че съм аз, а не анонимно ;) [Quote]болен мозък[/Quote] Благодаря за комплимента. Много се радвам когато го чуя от теб или Мухара (woo)
  Butti_Muhar
 • Факт е, че всяка една компания взаимства от другите добрите идеи и това е хубаво за потребителя. А тези които не успяват да следват тренда, често изостават или спират дейността. Факт също така е, че айфона промени цялата индустрия. Не че с излизането си не беше една жестоко скопена машинка, но показа изцяло нов интерфейс(кинетични менюта, мултитъч, пинч ту зум...и т.н.), който вдъхна живот на тъчскийн телефоните и до голяма степен ползваме и днес. При пускането си на пазара айфона дори не беше смартфон, едниствения начин да инсталираш приложения беше след като го jailbeak-неш. След година обаче това се промени с пускането на App Store, което бих казал беше следващото голямо нещо, на което другите дълго време дишаха прахта. От там нататък, по-скоро не се сещам за нещо по-голямо при ябълките, по-скоро вече те започнаха да заимстват нещата от Андроид. Към днешна дата, аз поне не виждам почти никакво развитие в ОС-ите, повечето неща които се променят са по-скоро козметични.
  board
 • Butti_Muhar - четвърти профил тук на един и същ болен мозък. А може и да са много повече.
  buttman
 • :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Добре.
  muamamu1
 • Спри да пишеш безсмислени мнения. Заради такива като теб, вече нищо интересно не може да прочете човек тук. Както каза и колегата по-горе, ползвай каквото си искаш, но да ми казваш, че айфона е по-добър в нещо и че е по-добър продукт е направо смехотворно.
  Butti_Muhar
 • Толкова ли много я обичате тази компания, за да обиждате постоянно хората, които не търсят функционалност, която да удоблетворява и вашите нужди? Трудно ли е да признаеш, че iPhone-а предизвика сериозна промяна в областта? Сигурно ще ми кажеш, че Android не беше изключително лагава ОС в първите си години? Да, така е, днес Android предлага по-гляма функционалност, а нивото на интеракция с у-вото е на същото ниво като при IOS. Но това значи ли, че трябва да лижете топките на компанията във всяка тема? И как това прави групата от хора, които търсят просто у-во, което да прави ИЗПОЛЗВАЕМИ снимки, да предлага богата селекция от приложения, на които овек винаги може да разчита, сравнително добър живот на батерията (в по-малкият вариант, докато при по-големият батерията е доста по-добре) "овце"? Седнали бай-Гошо и Пешо да убеждават българските форуми, че всеки, който има малко по-реалистичен поглед над нещата, е краен Apple фен и това си е. Че ако това ви прави по-добри от хората, срещу които толкова явно се обявявате, пак добре. Ама едва ли.
  muamamu1
 • Мхм. Виж пак видеото.
  muamamu1
 • [u]Ти му казваш, че цялата идея за Android-а е копирана[/u] Ако не бяхте фанатици до смърт, щяхте да прочетете малко история. Андроид е създаден много преди iOS, и няма как да е копирана от iOS. Симбиан даде началото ма всички. Като идея и на програмно ниво, Андроид и iOS, са толкова различни. Едното е библиотека от подпрограми, работещ на програмни езици от "високо" ниво за да поддържа разнообразен хардуер, другото е софтуер създаден за конкретен хардуер. Затова айфоните с много по-слаб хардуер постигат по-голямо бързодействие и плавност. Ако си мислоте, че Епъл има и 1 грам иновативност, вижте LG Prada от 2007 година. Единсъвеното иновативно в айфона е, че Епъл е създала УСПЕШЕН продукт. Нищо друго.
  Butti_Muhar
 • В пълното си право си да си демагогстваш и игнорираш каквото си поискаш, но хората помнят историята или поне тези с IQ по-голям от номера на обувките им (здрасти бачев) и не са родени "вчера"... :D:D:D
  PoceH_BS
 • Мерси, на инфантилни мнения няма да отговарям. Ти му казваш, че цялата идея за Android-а е копирана, той ти обяснява как, разбираш ли, и Apple били крали, ама тяхните действия са едва ли не престъпни, пък Google били развили идеята и затова няма проблем. :D
  muamamu1
 • То не е достатъчно само да крадеш идеи (визирам Ябълките), нужно е и да ги развиваш, не да добавяш по един нов ред с икони.... :D:D:D И когато нямаш капацитета освен за доенето, отново прибягваш до кражбата на идеи, защото така е по-лесно, да споменавам ли за коя версия на иОС става дума или сам ще се сетиш, като ти подскажа, че крадоха най-нагло идеи от Win Mobile и Андроид... :P
  PoceH_BS
 • На някой май му бягат спомените, а? Не променяй темата, моля те, нека се върнем на това, за което говорих. Иначе това, че в един продукт липсват опредлени функции, които приссътват в друг продукт, както и обратното взаимодействие, е напълно нормално за всеки пазар. [Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1FJHYqE0RDg[/Youtube] На мен ми изглежда като платформа, създадена, за да се бори с тогавашните лидери- BB, WM и до някъде Symbian. Така като гледам не са го планували с идеята за multitouch UI. Предполагам, че няма смисълд а коменитраме повече, така че ако мислиш пак говориш за "ограничения и липси", първо помисли колко има общо това с темата, която обсъждаме, а именно това кой какво е взел, както и от къде. :)
  muamamu1
 • Ако епъл беше "задала посоката" на андроид, то той и до днес нямаше да работи на хиляди устройства, нито щеше да има елементарни функции като работещо NFC, смяна на рингтонове, уиджети, файлов мениджър и колкото и банално да звучи - бг меню. Разбира се това са малка част от нещата които ябълката НЕможе, но нямам нито желанието, нито нервите да ги изброявам, тъй като са дъвкани стотици пъти във форума и из нета. Всеки да ползва каквото си иска и може, но да тръгне да ме убеждава, че гейфоня е по-по-най в което и да е отношение е меко казано глупаво. Огризките дължат съществуването си не на "иновативното" си мислене, а на грешката която Нокиа допусна с микромеките. Ако заедно с Win, нокиа бяха пуснали и дроид, то днес нито самсунг, нито ябълките щяха да бъдат това което са в момента.
  dxv_pro
 • Що така? Не бяха ли микромеките? Гугъл какво отношение има пи въпроса, Нокиа са искали да правят телефони с дроид, пък те са казали не?
  Вито
 • Не Apple, а Google "съсипа" Нокиа.
  buttman