Spotify тества режим за шофиране с гласова функционалност

Spotify тества режим за шофиране с гласова функционалност

Дългите пътувания с кола могат да бъдат по-приятни с наличието на хубава музика или друго занимателно звуково съдържание.  Смяната на песен по време на шофиране и причиненото от това разсейване обаче може да доведе до фатални последствия. Точно този проблем изглежда ще се опита да разреши Spotify, защото редица потребители в Reddit съобщават за появата на нов режим за шофиране, който би трябвало да намали риска от боравене с приложението в движение.

Режимът се активира чрез икона под формата на кола в долния ляв ъгъл на плеъра. При първоначално стартиране се възпроизвежда кратко въведение, което показва как работи новата функционалност. След това в долната част на екрана се визуализират три големи бутона, които служат за промяна на песните и за активиране на гласови команди. Заедно с това се променя и интерфейсът – при вертикално скролиране преминавате през раздели като скоро слушани песни и featured, а с хоризонтално се превключва между плейлисти и албуми.

Друга основна част от този режим е и гласово анонсиране за имената на песни и плейлисти. Малкото потребители, които са ползвали гласовите услуги, съобщават, че засега те не работят както трябва. Изглежда, че най-вероятно имат достъп до новата функционалност по чиста случайност, което съдим по възможността за обратна връзка, която води към бланка в Google. Там се изисква потребителски мейл, който е от мрежата на Spotify, а това подсказва, че компанията все още работи по новата добавка и тя все още не е готова за масова употреба.

Източници: Android Police, Reddit