Негативни мнения за новия конектор на iPhone 5

Негативни мнения за новия конектор на iPhone 5
Наред с по-голям дисплей, по-бърз процесор и LTE възможности, новият iPhone включва и напълно нов конектор, който служи за връзка с компютър, и разнообразни аксесоари. Компанията го нарича Lightning и уточнява, че освен по-малък от предходния, е по-здрав и може да се ползва без значение на ориентацията на поставяне, което би трябвало да улесни потребителите. На практика обаче новият конектор не се хареса на потребителите, които са се включили в обширната екосистема от аксесоари, включително и такива в много хотели, фитнес зали и автомобили. За да работи с тях новият смартфон, а и новите плеъри iPod nano и iPod touch, потребителите ще трябва да си купят специален адаптер или кабел, които Apple услужливо предлага на цена между 29 и 39 долара в зависимост от модела.

Има обаче уловка - Apple предупреждава, че не всички от досегашните аксесоари ще могат да работят с новия адаптер. Това е така, защото той осигурява изцяло цифров сигнал, а повечето от музикалните аксесоари например имат нужда и от аналогов. Затова, преди да инвестирате в адаптер, е добра идея да се консултирате с информацията от производителя на конкретното устройство. Друга скрита особеност на адаптера е, че той не поддържа извеждането на видео, но компанията подготвя нови адаптери към HDMI и VGA, които ще могат да правят това.

В същото време буди недоумение защо компанията се е решила на този ход, като изключим финансовите облаги от него. Мобилната индустрия вече преминава към използването на стандарта micro-USB като начин за зареждане и синхронизиране на разнообразни устройства, още повече че през миналата година и Apple се присъедини към тази инициатива. Според думи на Фил Шилер от компанията новият конектор е с цел създаването на по-тънки и малки устройства. Интересно твърдение, тъй като конекторът за micro-USB е със същите размери като новия порт.

Решението на компанията едва ли ще й спечели повече привърженици и сред екологично настроените потребители - според GSM асоциацията мобилната индустрия генерира между 51 000 и 82 000 тона резервни зарядни всяка година, много от които отиват на боклука. Именно намаляването на този отпадък е една от причините за избор на стандарт за единно зарядно, който ще елиминира нуждата от различно зарядно за всеки нов продукт. В допълнение, сертифицираните универсални зарядни могат да осигурят и много по-висока енергийна ефективност.

Аксесоари за:
 • Типично в стил апле, защо ли не се учудвам??? Дано по скоро да фалират, мислещите за хората жалки нещастници.(no)
  Beчния
 • То па червения оператор с това ъъ-ъ "лого" ..чакам още седмица да ги видя новите планове и ги почвам и тях, ако не ми харесат ..Тоя път и Енрике няма да помогне ..
  asenna5
 • Asenna5,това ти ли си?Никога не си бил толкова агресивен и краен дори когато пишеше за достойнствата на червения оператор...:|
  motofen2
 • Е, аз до сега едно положително нещо в тоя модел не видях. И в предишния, ако трябва да съм честен. То само конектора да беше ...Епъл никога няма да избягат от амплоато си на гаражен произвдител с гаражно мислене. Имали някоя и друга година продажби...и какво от това ?! Пак ще фалират и някой друг ще ги спасява. Не се прави бизнес с краткосрочни планове. Или мислиш 20 години напред минимум и завладяваш целия сектор (примерно Майкрософт) или си кюташ две-три години и се насираш. И се налага някой да ти изпере гащите, ако искаш да дишаш и не можеш сам да си ги изпереш. Просто е. Случвало се е. Случва се. Епъл е. Амин.
  asenna5
 • [Quote] Викам му дай си айфоня, който има от месеци и О БОЖЕ ми той не го е регистрирал с негова регистрация ползвал го е само за ало-ало..:D[/Quote] Ами то общо взето оттам идва ябулката... първият iPhone (който поддържаше само 2G мрежи) в началото го ползвах като iPod с готин екран + екстра телефон,e-mail и Safari... аз съм музикален маниак, а по онова време iPhone беше най-доброто предложение за музикален плеър + телефон. Чак след това се появи маниата App Store и безкрайните апликации, както и най-голямото зло - facebook :D
  SwollenMembers
 • О,небеса... :|:S:X(no)(whistle)
  motofen2
 • Напротив повечето, които познавам си купуват новия айфон, щото е Епъл! Ето един пример мой клиент си купи 4с идва в залата в този момент забавлявах една мацка с приложението Talking Ben-говорещото куче, оня идва и ми вика кво е това, и аз го искам можеш ли да ми го качиш?!? Викам му дай си айфоня, който има от месеци и О БОЖЕ ми той не го е регистрирал с негова регистрация ползвал го е само за ало-ало..:D Вкарали му го от америка и вече е голем оня сигурно му го е регнал с негова регистрация и не я знае и въобще не си ползва тела.
  Ванката
 • Е, кое точно е било "гениално"? Колелото на Стив? Топлата вода на Стив?
  SpekDamage
 • По-скоро така се губят клиенти. Всичките им модели издадени по времето на Стив бяха гениални, но без него още в първите им начинания имат много грешки. Болшинството от хората търсят продукт, а не марка.
  teodor.grozdanov
 • Учете се как се правят пари. :D
  osama11
 • Това сигурно ще им е единствената иновация в този модел:D
  rumbo
 • Невероятно е как могат да искат 30$ за подобно нещо ! Разбира се, че китайците ще го пуснат в ebay за 1$, но върпосът не е в това ! И естествено, че някои устройства няма да работят дори и с него, тук не говорим за 3.5 to 2.5mm stereo :D Колкото до microUSB, мисля че вече са задължени да слагат адаптер в компелкта за Европа, който да позволява телефонът да се зарежда и с microUSB зарядно, но не съм сигурен. Ако е така, това донякъде обяснява еднаквите размери на конектора с microUSB, защото виждате колко е грозен този адаптер за 30$.
  SwollenMembers
 • Тоя конектор наистина е пълен шит. microUSB да беше, ама не, те измислят тяхно си, по-ограничено, по-скъпо. С една дума - Apple.
  fintaraBG