Нещата, които правят Samsung Neo QLED повече от обикновен телевизор

Нещата, които правят Samsung Neo QLED повече от обикновен телевизор

Последната година ни накара да променим много от навиците си, което най-често означаваше, че трябва да измислим начин много дейности да се случват вкъщи. За да си помогнем в тази ситуация, се обърнахме към устройствата, които най-често използвахме, за да свършим нещо - лаптопи, таблети и смартфони. В това време обаче може би пропуснахме, че имаме още един добър помощник в хола си и това са телевизорите.

Десетилетия наред те бяха просто приемници - първо на телевизионен сигнал, а след това и на разнообразни стрийминг услуги. Днес обаче гамата Neo QLED показва телевизорите в напълно нова светлина, те са и много съществена част от екосистемата от устройства на Samsung. Компанията лесно ни убеждава, че телевизорът може да е много повече от пасивен и самотен екран в хола, с което да помогне на ежедневието ни в променения свят, в който живеем.

Телевизорите от гамата Neo QLED могат да са перфектният допълнителен екран по време на работния ден. Моделите от серията могат автоматично да разпознават офисния компютър, така че бързо и лесно да използвате работните си файлове на големия екран. Освен това можете да заложите на технологията Samsung Dex, която ще превърне смартфона ви в работната машина. С допълнителна уеб камера, телевизорът може да е и мястото за видеоконференциите с колегите и със семейството.

Извън работния ден връзката с други устройства е не по-малко полезна. Едно от нещата, с които трябваше да свикнем през последната година, е да споделяме някои вълнуващи моменти с близките и приятелите си само онлайн. Neo QLED гамата на Samsung прави това по-лесно с функцията Multi View, която позволява разделянето на екрана на до четири зони. Удобното в случая е, че всяка зона може да включва не просто друга телевизия, а и други източници. Например, в едната половина е най-интересният мач, а в другата половина са потоците на двата други мача, които вървят в момента, и общият чат с приятелите, с които обсъждате случващото се на терена.

Когато става дума за забавления, Neo QLED е напълно подготвен за всичко. Геймърите ще оценят лентата Game Bar, която дава много бързи опции за управление на картината и информация за ключови параметри като броя кадри в секунда и време на закъснението. Още по-приятното е, че за съвместимите игри телевизорите позволяват да направите изгледа по-широк в съотношение 21:9 или дори 32:9 с UltraWide GameView. Те поддържат още честота на опресняване до 120Hz, Freesync Premium Pro и Auto Low Latency Mode, с което игрите имат по-бърз отговор на това, което правите, и по-плавна картина с оптимално качество.

За киноманите качествената картина е водещ елемент, но цялостното преживяване с хубав филм изисква подходящата обстановка. Затова възможността на Neo QLED да се свързва и автоматично да разпознава устройства от екосистемата SmartThings на Samsung е огромно улеснение. С тях можете да управлявате всички умни IoT устройства в дома си директно от телевизора. Така например можете да настроите специална сцена в приложението SmartThings, която да настройва осветлението в хола по перфектния начин, за да се отпуснете с любим филм или сериал.

Изчистеният и минималистичен дизайн е едно от отличаващите се неща в Neo QLED гамата, като дебелината на телевизорите варира от 2.5 см до 1.5 см. Телевизорите от серията имат практически незабележима рамка, която прави преживяването при гледане много по-поглъщащо, но и превръща телевизорите в още по-приятна част от интериора на дома. Това усещане може да бъде подсилено с режима Ambient Mode, който позволява да замените черния екран с нещо много по-приятно, стилно и персонализирано. С този режим можете да внесете приятно настроение в помещението с натискането на един бутон.

Серията Neo QLED показва, че еволюцията на телевизорите продължава и тя не само води до подобрения в изображението, но и до съществено надграждане на техните способности да бъдат нещо повече от обикновени черни правоъгълници.