Netflix, Amazon и Google Play вече предлагат съдържание, подходящо за Xperia 1 и 10

Netflix, Amazon и Google Play вече предлагат съдържание, подходящо за Xperia 1 и 10

При телевизионното съдържание съотношението на страните на картината 16:9 се е наложило като стандарт, но нека не забравяме, че има и много видео във формат 21:9, защото така се снимат филмовите продукции. Именно този формат е особено подходящ за новите смартфони на Sony Xperia 1, 10 и 10 Plus, така че потребителите им имат на разположение достатъчно съдържание за гледане. Две трети от оригиналните филми на Netflix например са в 21:9, а сред най-новите примери за такива са Birdbox и Mowgli: Legend of the Jungle. От друга страна, по-голямата част от сериалите на компанията са с формат 18:9.

И абонатите на Amazon Prime разполагат с изобилие от заглавия в кино формата, включително блокбъстърите Venom и Arrival. Друга услуга за видео съдържание – Google Play, също предлага подходящо за новите смартфони съдържание от филми и сериали като Black Panther и Jurassic World: Fallen Kingdom. Макар да става дума за единични случаи някои игри също възприемат стандарта – например Arena of Valor и Fortnite.

Източник: Sony

Оферти на деня

  • Като отидеш на кино всички филми са 21:9. Дисплея на 10 е брилянтен, очаквам чудеса и от 1. Мисля си обаче, че ще е поредното гениално устройство на Сони, което ще остане недооценено. Аз лично чакам 1 с нетърпение, скролването е жестоко на такъв дисплей, а и камерите са всичко, което феновете сме искали!
    arakchiev