Netflix е добавила 10 милиона нови абонати за тримесечието

Netflix е добавила 10 милиона нови абонати за тримесечието

Услугата за стрийминг на видео Netflix продължава да се разраства с бързи темпове, но това едва ли е изненадващо на фона на необикновените условия, в които се намира светът от началото на годината. Компанията обяви, че за второто тримесечие на годината е добавила 10.09 милиона нови абонати, което е повече от прогнозата за 7.5 милиона. За сравнение преди година за същия период увеличението беше с 2.5 милиона абонати.

Така в края на второто тримесечие Netflix се в ползвала от 192 милиона потребители, които са плащали за достъп. Друга интересна статистика от финансовия доклад на компанията показва, че през първата половина на годината са били добавени 26 милиона нови абонати, докато за цялата минала година този брой е 28 милиона.

Това ясно показва ефектите от пандемията върху услугите за стрийминг на съдържание - като начин за социална изолация повече хора са останали по домовете си и търсят повече начини за забавления. Приходите за периода са се увеличили с 25% до 6.1 милиарда долара, но са по-малки от планираните. Печалбата се е увеличила до 720 милиона долара при 271 милиона преди година.

Този впечатляващ ръст на абонатите обаче едва ли ще продължи и Netflix очаква рязък спад в темповете през идните месеци. Според компанията през настоящото тримесечие новите абонати ще бъдат около 2.5 милиона при 6.8 милиона за същия период на 2019. В резултат на това през втората половина на 2020 се очаква по-малък ръст спрямо миналата година. Netflix разчита много на своето оригинално съдържание, за да привлича абонати, и очаква догодина то да бъде още повече спрямо 2020.

Източник: Netflix (pdf)