Netflix намалява качеството на видеото в Европа за 30 дни (обновена)

Ново 3: Още компании намаляват битрейта на видеото в Европа. Facebook също обяви, че ще направи това в социалната мрежа и в Instagram. И Disney ще намали качеството на видеото в своята стрийминг услуга Disney+, която трябва да стартира на много пазари в Европа на 24 март. Според компанията, заради очаквания голям потребителски интерес, тя ще редуцира използвания мрежови капацитет с поне 25%. В допълнение Disney се е договорила с френското правителство да забави местната премиера с две седмици.

Ново 2 (21.03.2020 18:29): Apple и Amazon също намаляват качеството на своите услуги Amazon Prime Video и Apple TV+ в Европа. Така компаниите ще намалят натоварването върху мрежите на нашия континент докато милиони хора остават в домовете си.

Ново 1 (20.03.2020 12:27): Според Reuters YouTube също ще намали качеството на видеото в услугата за потребителите от Европа. Компанията не отчита големи скокове в потреблението, но все пак е решила за 30 дни клиповете да се възпроизвеждат по подразбиране в стандартна резолюция вместо във висока.

Оригинална публикация (19.03.2020 21:20): Популярната услуга за стрийминг на видео Netflix обяви, че ще намали качеството на предаваното съдържание в Европа за период от 30 дни, за да облекчи доставчиците на интернет. В големи части от Европа хората се изолират заради епидемията от коронавируса и работят от вкъщи. Това на свой ред увеличава гледането на видео, което натоварва мрежите.

BBC пише, че според Netflix пониженото качество на картината ще намали с 25% използвания трафик, но въпреки това потребителите няма да усетят голяма разлика в изображението. Решението на Netflix да понижи битрейта на видеото е дошло след разговор с еврокомисаря Тиери Бресон, който приветства мярката и смята, че така ще се запази доброто функциониране на интернет в ЕС по време на кризата.

Източник: BBC

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.