Netflix с близо 16 милиона нови абонати през първото тримесечие

Netflix с близо 16 милиона нови абонати през първото тримесечие

Netflix отчита 15.8 милиона нови абонати през първото тримесечие, като по този начин към края на март потребителите на платените ѝ абонаменти достигат 182.9 милиона души. До голяма степен този ръст се дължи на редицата ограничения в свободното придвижване на хората, които са предприети в борбата срещу разпространението на новия коронавирус.

Предходните очаквания бяха, че за посочения период ще бъдат добавени близо 8 милиона абонати. От компанията обаче предупреждават, че между юли и декември е вероятно новите абонати да са по-малко спрямо същия период на миналата година. Това се дължи на факта, че много потребители, които са обмисляли да се включат в този период, вече са го направили.

Netflix очаква, че през настоящото тримесечие абонатите ѝ ще нараснат със 7.5 милиона, но от компанията признават, че съществува голяма доза несигурност в това отношение. Резултатите ѝ зависят от продължителността на въведените ограничения. Анализаторите очакват услугата да присъедини 3.8 милиона нови абонати за периода.

Приходите на Netflix през първото тримесечие достигат 5.77 милиарда долара спрямо 4.52 милиарда долара за същия период на миналата година. Очакванията на анализаторите бяха, че приходите ще са на стойност 5.76 милиарда долара. Международните ѝ приходи обаче страдат заради поскъпването на американския долар, а най-много нови абонати се отчитат в Европа – 4.4 милиона потребители.

Източник: Reuters