Netflix ще поддържа стрийминг на HDR видео към Samsung Galaxy Note8 и LG V30

Netflix ще поддържа стрийминг на HDR видео към Samsung Galaxy Note8 и LG V30

Потребителите на Samsung Galaxy Note8 и LG V30 ще са сред малкото, които ще могат да гледат в телефоните си HDR видео от Netflix. Това става ясно от обновената информация в сайта на американската компания, която разкрива, че устройствата ще се присъединят към крайно ограничената група на съвместими модели. Досега HDR стрийминг се поддържаше само за Sony Xperia XZ Premium и Xperia XZ1, а освен това беше наличен и за LG G6, който обаче е съвместим със стандарта Dolby Vision.

Функцията е налична само за абонатите на най-скъпия план на Netflix, който предлага и 4K резолюция. Като цяло HDR осигурява картина с разширен динамичен диапазон, по-висок контраст и точност на цветопредаването, но в момента има 5 конкурентни стандарта за такова съдържание. Тук е мястото да добавим, че Galaxy S8, Galaxy S8+ и Galaxy Tab S3 също имат HDR дисплей, но очевидно все още не поддържат форматите, с които работи Netflix.

Източник: SamMobile

 • [Quote]Дали ще гледаш на 480р, 720р, или на по високите рез. едва ли ще намериш разлика на 6 цоловият дисплей на един телефон, а дори и на 10 цолов таблет.[/Quote] Ти явно си сляп като къртица- разликите между 480р, 720р и 1080р са ЯСНО видими дори на 5" дисплей, а на 10" ясно си личи разликата между 1080р и 4К видео. Не че има особена полза от 4К, но се усеща разликата. За HDR, DD и подобни изгъзици на мизерното екранче на телефон или таблет съм съгласен, че са реклами тъпотии да ти вземат парите, но резолюцията си е от значение без оглед на какво устройство гледаш. ПС: Макар "цол = инч" като цифри все пак "цол" се ползва за диаметър на нещо си- я тръба, я джанта, я гума и е хубаво да нещата да се наричат с правилните им имена...
  brzz
 • Дали ще гледаш на 480р, 720р, или на по високите рез. едва ли ще намериш разлика на 6 цоловият дисплей на един телефон, а дори и на 10 цолов таблет. Да не говорим за HDR, DD Atmos и другите рекламни трикове които ползват за да ти продават някакво съдържание. Единствената разлика ще е че вместо за 8 юроси на месец ще плащаш с 50% повече. Ако имаш приложението за съвместим телевизор, то тогава нещата са по различни поне с картината. За аудиото едва ли ДД Атмос ще ти пуснат или някакво друго HD аудио, още повече че ще ти е необходимо и подходящо оборудване за да го усетиш.
  terry1
 • [Quote]Освен това като гледам списъка с поддържани телефони, май принципа е за който телефон се плати той има поддръжка.[/Quote] Звучи логично. Не вярвам Netflix да са благотворителна компания...
  Вито
 • Доста безсмислено звучи да си стиймваш 4к видео към телефона. Освен това като гледам списъка с поддържани телефони, май принципа е за който телефон се плати той има поддръжка.;)
  board