Nexus 7 вече и в България

Nexus 7 вече и в България
Месец след като продажбите на таблета Nexus 7 започнаха в различни европейски страни, устройството вече е достъпно и за българските потребители. И докато европейците имат възможност да поръчат и модел с 8GB вградена памет, тук, изглежда, ще се предлага само този с 16GB. Това обаче едва ли ще е проблем, тъй като таблетът няма слот за допълнителна памет и 8GB могат бързо да се окажат недостатъчни. Изненадващо цената на устройството е почти идентична с тази в Европа - Nexus 7 с 16GB памет се предлага в България за 500 лв., докато европейската е 249 евро.

Припомняме, че устройството, което е произведено от Asus, разполага с Android 4.1 и има 7" IPS дисплей с резолюция 1280x800 пиксела. Задвижва се от четириядрен процесор NVIDIA Tegra 3 T30L с честота 1.2Ghz (1.3GHz при работа в едноядрен режим) и добавя 1GB RAM, Bluetooth, 1.2MP предна камера, жироскоп, стереоговорители, NFC чип и батерия за 9,5 часа гледане на видео. Има размери 198.5 x 120 x 10.45 мм при тегло 340 грама.

 • В Германия вече 16гб версия е за 199 евро в Сатурн. Явно наистина съвсем скоро ще се появи 32гб версия за 249 евро. :)
  makeno
 • Цената в САЩ + 20% ДДС е точно доставната цена за българските търговци. Гарантирам за тази информация.
  Nistel
 • Единствения недостатък на този таблет е липсата на 3G, а не толкова на слот за сд карта памет.
  Boixos Nois
 • [Quote]в началото на септември имаше слухове, че се подготвя и вариант с 3g. [/Quote] Смяташ ли да правиш ревю на Nexus 7? Ще се радвам да видя ти какво мислиш?
  Crazy Heart
 • в началото на септември имаше слухове, че се подготвя и вариант с 3g.
  chilko
 • [Quote]когато човек има актуален телефон с около 5" дисплей, има ли смисъл да си взима таблет с 7" дисплей[/Quote] Ами, аз бях в такова положение... Дел Стрийк 5 и Дел Стрийк 7. Филми не гледам... Предимството му е единствено при браузване, че е по-удобен. Дори при писане малкият ми беше по-удобен... Като резултат - подарих 7-цата... В последствие счупих екрана на 5-цата и сега съм без нито един от двата :D Та ще се взима нещо като Ноут...
  KOBRETI
 • Логика, та дрънка... Значи в Русия да го пуснат за 249 рубли, викаш? Около 5 лв наши пари... За твоята заплата на никой не му пука. Като изкарваш малко, смени си работата и изкарвай повече. Хората ти казаха: 250$ = 373 лв 373 + 20% ДДС = 448 лв 448 + 6% мито (мисля, че е толкова) = 475 лв като сложиш и 20 лв транспорт и се получава точно 500 лв...
  KOBRETI
 • В този вид става като бюджетна алтернатива на 10 инчовите и за ползване вкъщи и в офиса. Но пък основното предимство на по-малкия размер е преносимост и удобство при активно ползване навън и липсата на 3Г е голям минус.
  Nistel
 • [Quote]Само, че тук излиза големия недостатък - липсата на 3Г модул. За по-големите таблети това е някак по-приемливо защото повечето имаме смартфони и има вариант за тетъринг. Но при наличие на смартфон с голям дисплей да взимаш такъв таблет е малко безмислено. [/Quote] Това е бизнес решение! Много таблети ги пускат във вариант с и без 3Г. Купуват се основно с 3G а бройките без остават... това са солидни загуби. Ето как се прави :) Пускаш го за няколко месеца само в този вариант, продаваш каквото можеш и след това пускаш 3G вариант :) Бизнес!
  Crazy Heart
 • Ако разликата е само 50? по-добре е да се вземе 32гб. А ще има ли и варианти с 3G?
  Ванката
 • Има индикации, че версията от 32гб ще е 250 евро, а версията от 16гб ще стане 200 евро. Дано да са верни. :)
  makeno
 • За LG Nexus и аз се интересувам. Пиши за материали, изработка, барерия, екран. Другото го знаем. :D
  A4i
 • [Quote]Страхотно ти е ревюто,поздравление! [/Quote] Благодаря! Това е благодарение на уникалното устройство :) Сега се чудя кое да е следващото :) LG Nexus може би :)
  Crazy Heart
 • И аз вчера си поиграх няколко часа с един такъв и съм повече от доволен от устройството. Не съм изненадан от скоростта защото ползвам Jelly Bean отскоро и очаквах да е много бърз навсякъде. Действително е така. Това е може би първия таблет с Андроид, който може да е конкуренция на iPad. Разбира се справедливо ще е да изчакаме една седмица за да го сравним с новия iPad Mini. Екрана както предполагам повечето знаете е точно наполовина на 10" таблет и донякъде се усеща като голям телефон. Наистина е доста лек и това дава много предимства например слагаш си го във вътрешен джоб на якето и винаги е с теб без да ти създава неудобство. Само, че тук излиза големия недостатък - липсата на 3Г модул. За по-големите таблети това е някак по-приемливо защото повечето имаме смартфони и има вариант за тетъринг. Но при наличие на смартфон с голям дисплей да взимаш такъв таблет е малко безмислено.
  Nistel
 • Страхотно ти е ревюто,поздравление!
  Boixos Nois
 • :) Направих детайлно ревю на Nexus 7 и то с 4.1.2 Android :) Препоръчвам го на всички..за тези пари е уникален! Може да видите ревюто в сайта от профила ми (за да не се води реклама тук хаха)
  Crazy Heart
 • В твоя случай няма голям смисъл, по-скоро си вземи нещо с Windows 8: ATIV Tab или Сърфейс. До края на годината ще излязат и други седем инчови таблети с Windows 8, според мен ще е по-оправдана покупка на фона на таблетоподобния SGS 3, който така или иначе вече ползваш.
  asenna5
 • И аз се зачудих за тази машинка, но после пък се замислих за нещо друго, когато човек има актуален телефон с около 5" дисплей, има ли смисъл да си взима таблет с 7" дисплей, който е далеч по-малко функционален. Какво мислите по този въпрос?
  board
 • Как е сайта,да прочета ревюто което ще направиш... http://news.tablet.bg/novini/google-nexus-7-tableta-t-samo-za-299-leva-samo-ot-tablet-bg/
  Boixos Nois
 • [Quote]От вчера и аз съм с Google Nexus 7 яко му се кефа [/Quote] Вчера ми пратиха един Nexus 7. Сега му пиша и ревю, очарован съм от устройството, няма конкуренция в този ценови клас, та и в по-висок! 8)
  Crazy Heart