Nike обяви нови обувки с логото на PlayStation

Nike обяви нови обувки с логото на PlayStation

Nike продължава своето сътрудничество със Sony и по-точно с PlayStation, като разширява портфолиото от брандирани спортни обувки в серията на баскетболиста от "Лос Анджелис Клипърс" Пол Джордж, който е дългогодишен почитател на игровите конзоли на японците. Припомняме, че през 2018 видяхме два негови модела с логото на PS.

Новите обувки логично са фокусирани PlayStation 5, a в създаването им е участвал и Южин Морисава, който стои зад отличителния индустриален дизайн на новата конзола. Върху езиците виждаме логата на Пол Джордж и PlayStation, цветовете са силно повлияни от естетиката на PS5, а освен това са добавени и символи като тези върху контролера DualSense.

Всеки чифт идва и със специален етикет, който отбелязва продължаващото сътрудничество между Пол Джордж и PlayStation. Продажбите на PG 5 PlayStation 5 ще започнат в избрани региони на 14 май, което подсказва, че може би няма да се предлагат в голям тираж. Това в комбинация с цената от 120 долара може да доведе до бързото им изкупуване. От днес обувките могат да бъдат отключени и в играта NBA 2K21.

Източник: PlayStation, Nike