Nintendo отчита за първи път загуба за фискалната година

Nintendo отчита за първи път загуба за фискалната година
Nintendo отчита за първи път в историята си загуба за фискалната година, която приключи в края на първото тримесечие на 2012 г. Загубите са в размер на 459,54 милиона долара и от японската компания съобщават, че това е заради цената на Nintendo 3DS, която беше намалена сериозно. В резултат на това обаче от Nintendo могат да се похвалят с 13,53 милиона продадени бройки от най-новото си портативно устройство и 36 милиона игри. Общо продажбите на компанията за периода са на стойност 7,98 милиарда долара, което е с 36,2% по-малко отколкото предишната година, когато пък спадът спрямо 2010 г. е бил 29,3%. Що се отнася до другите продукти на Nintendo, през годината продажбите на конзолата Wii са 9,4 милиона броя, а реализираните за нея игри са 102,37 милиона броя.
Стратегията за по-добро представяне през следващата фискална година включва нови игри и връщане на старата цена на Nintendo 3DS, което по всяка вероятност ще стане в средата на 2012 г. В края на 2012 г. пък очакваме да бъде представен и Wii U и да стартират продажбите в САЩ, Европа и Япония.

  • 3DS се продава добре. Сравнено с NDS за същия период от време има по-високи продажби, а NDS е най-продаваната мобилна конзола на всички времена.
    osama11
  • x2 :D С него завинаги, до гроб.
    vladovn
  • Това са вторите (след Nokia) най-върли фенове на ARM11.
    A4i