Nokia 5.1 получава Android 9 Pie

Nokia 5.1 получава Android 9 Pie
HMD Global започна разпространението на Android 9 Pie за Nokia 5.1. За това научаваме в Twitter от продуктовия директор на компанията Юхо Сарвикас. Очакваме процесът да е постепенен, затова ако сте сред собствениците на модела, можете да проверявате периодично за актуализацията. С новата версия на операционната система ще бъдат добавени функционалности като адаптивен дисплей, адаптивна батерия, дигитален баланс и нов интерфейс в менюто с настройките. Моделът е част от програмата Android One, като беше представен през есента на миналата година с Android 8 Oreo.

Оферти на деня

 • Лек офтопик от Андроид 9 вече няма да може да се слага допълнително Google play ако не го е имало. Така че ако ще купувате от Китай и не искате да ползвате YouTube и мейл през чуждо приложение, а програмите да се ъпдейтват от пиратски store, купувайте само с global ROM.
  tzincbg
 • Е значи са напреднали. Браво на Гугъл, не знам как са ги натиснали, но много модели на Samsung, Sony, Nokia, Xiaomi, Huawei и др. получиха бързо Андроид 9.
  tzincbg
 • Бързаци в сравнение със Самсунг викаш ;)
  S9 и Note 9 получиха актуализация до Пай още декември/януари, а по старите S8 и Note 8 - февруари/март. Специално тази година Самсунг изпревариха почти всички с актуализацията до андроид 9.0
  iWolff
 • Стараят се. В сравнение със Самсунг са бързаци. Сега че политиката за управление на свободната памет е нелепа, е друга тема.
  tzincbg
 • Дойде Е, и ?
  Nik21
 • Дойде
  tzincbg