Nokia 6 (2018) и Nokia 7 plus вече са налични в България

Nokia 6 (2018) и Nokia 7 plus вече са налични в България

Финландската компания HMD Global, която произвежда смартфони с марката Nokia, обяви, че на българския пазар вече се предлагат два от тазгодишните й модели – новата версия на Nokia 6 и Nokia 7 plus. И двата модела са част от програмата Android One, което означава, че използват чиста версия на Android без излишни приложения и получават бързи ъпдейти и актуалните поправки на сигурността на платформата. Nokia 7 plus е с алуминиев корпус, който е с керамично покритие, осигуряващо премиум усещане. Дисплеят е с диагонал 6 инча и съотношение 18:9 с набиращата популярност FHD+ резолюция.

За устройството HMD Global са се спрели на процесор Snapdragon 660, който в комбинация с батерията с капацитет 3800 mAh би трябвало да осигури 2 дни на автономна работа. Смартфонът разполага с 4GB RAM и 64GB разширяема памет. Двойната основна камера има оптика на Zeiss и комбинира 12МР основен сензор с 13МР втори с телефото оптика за 2х оптично приближение. Предната камера също използва лещи на Zeiss и е с резолюция 16 мегапиксела. Смартфонът е наличен на българския пазар в цветова комбинация черно/медно.

Новата версия на Nokia 6 предлага 16-мегапикселова основна камера с оптика Zeiss, а камерата за селфита е 8МР и има широкоъгълна леща. Устройството залага на процесор Snapdragon 630, което е сериозен скок спрямо миналогодишния Snapdragon 430, а батерията с капацитет 3000 mAh поддържа бързо зареждане през USB-C. Дисплеят отново е с диагонал 5,5 инча и Full HD резолюция, а корпусът е алуминиев. По отношение на паметта откриваме 3GB RAM и 32GB разширяема за приложения. Смартфонът се предлага в Бългaрия в цветови комбинации черно/медно и бяло/стоманено.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция