Nokia 6 (2018) ще донесе по-мощен хардуер

Преди няколко седмици следващата версия на Nokia 6 се появи в сайта на китайската регулаторна агенция TENAA, което ни осигури първите снимки на устройството, но не разкри подробности за хардуерните му особености. Това се променя в началото на новата година и в сайта вече има подробен списък с техническите характеристики на устройството. От страницата става ясно, че няма да видим дисплей с модерното съотношение 18:9 и телефонът ще предложи 5,5” панел с Full HD резолюция.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Устройството ще заложи и на по-мощен хардуер в сравнение с Nokia 6 – очаква ни осемядрен чипсет Snapdragon 630, който вече е наличен в предназначения за Китай модел Nokia 7. Сред другите подробности откриваме 4GB RAM, 32GB/64GB разширяема памет, две камери с резолюция 8МР и 16МР, батерия с капацитет 3000 mAh и поставен върху задния панел сензор за отпечатъци. За управление вече ще се разчита на виртуални бутони вместо на хардуерни.

Като операционна система е посочена Android 7.1.1, но ако това наистина е така, предполагаме, че скоро след премиерата устройството ще получи и Oreo. Що се отнася до представянето на Nokia 6 (2018), появата на толкова подробни характеристики в сайта на TENAA означава, че то е съвсем близо – вероятно още в края на тази седмица, както подсказва тийзър от китайски търговец.

Източник: TENAA