Nokia 6310 се завръща в нова форма

Nokia 6310 се завръща в нова форма

HMD Mobile продължава да връща към нов живот любими класически телефони от портфолиото на Nokia и сега е ред на добре познатия Nokia 6310. Сигурно се досещате, че става дума за осъвременено устройство, което освен името и някои елементи от дизайна няма много общо с добре познатия ни предшественик.

Телефонът предлага 2.8" QVGA дисплей със заоблено покритие и включва по-големи бутони за по-удобна употреба. В хардуерно отношение откриваме чипсет Unisoc 6531F, 8МВ RAM, 16MB памет за файлове и слот за microSD карта. Сред останалите особености са двусимови възможности, платформа S30+ и VGA камера с фенерче. Добавен е и специален режим за достъпност, който увеличава размера на менютата и шрифтовете и повишава силата на звънене. Не е пропусната и класическата игра Snake.

Новото издание на Nokia 6310 предлага още Bluetooth 5.0, Wi-Fi, A-GPS, FM радио и MP3 плеър. Батерията е сменяема и предлага капацитет 1150 mAh, който стига работа в режим на изчакване до 22 дни или разговори в продължение на почти 20 часа. Телефонът има здрав поликарбонатен корпус, който ще се предлага в тъмнозелено, жълто и черно. Препоръчителната цена на устройството е 40 евро, а продажбите започват днес.