Nokia 7 Plus ще е с двойна камера и 18:9 дисплей

Nokia 7 Plus ще е с двойна камера и 18:9 дисплей

Според пост в китайската социална мрежа Baidu, задният панел с двойна основна камера и сензор за отпечатъци, чиято снимка се появи в края на миналата година и за който се считаше, че е на Nokia 9, в крайна сметка се е оказал част от Nokia 7 Plus. Според същия източник именно този модел ще е първият с марката Nokia, който ще предлага дисплей със съотношение 18:9. Екранът ще е с диагонал 6 инча и ще бъде покрит със стъкло Gorilla Glass. Задният панел на Nokia 7 Plus ще е алуминиев и ще включва двойна камера с Zeiss оптика. Камерата ще предлага 12- и 13-мегапикселови сензори и ще осигурява възможност за двукратно приближение.

В комбинация с предната камера, която според слуховете ще е с резолюция 16 мегапиксела, ще се предлага и възможност за заснемане на Bothie кадри. Тази екстра комбинира кадри от предната и задната камера и ги сглобява в обща снимка или видео – това вече се предлага от Nokia 8. В софтуера на устройството ще има и нов професионален режим за снимане с познатия от Nokia Lumia интерфейс. Алуминиевият заден панел пък ще е с допълнително керамично покритие. Иначе устройството ще включва процесор Snapdragon 660, 4GB RAM и 64 GB памет за приложения. Операционната система естествено е Android 8.0, а USB-C портът поддържа бързо зареждане.

В руската социална мрежа VK пък се появи информация за друг смартфон на HMD Global, който ще се продава под името Nokia 4 и ще замени сегашната Nokia 3. За този телефон информацията е по-оскъдна, но слуховете са, че ще бъде с процесор Snapdragon, което означава, че HDM Global окончателно са скъсали с MediaTek след проблемите при обновяването на Nokia 3 до Android 7.1.1. Другата информация от този източник твърди, че Nokia 7 Plus вече е бил показан на служители в Русия, което подсказва, че премиерата му може да е на мобилния конгрес. В допълнение става ясно, че цената на телефона в Русия ще бъде 24 990 рубли (355 евро) с начало на продажбите в страната през март.

Източник: Nokiamob (1), (2), VK

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция