Nokia 7+ ще заложи на Android One (обновено)

Nokia 7+ ще заложи на Android One (обновено)

След малко повече от седмица HMD Global организира пресконференция в рамите на мобилния конгрес, на която ще представи новото си глобално портфолио от мобилни устройства с марката Nokia. Тогава ще научим всички официални подробности за устройствата, но междувременно в интернет продължава да се промъква информация за тях. Благодарение на Ивън Блас (@evleaks) получаваме възможност да видим два от очакваните нови модели и то в изображения, които изглеждат като съвсем официални. Едната снимка показва Nokia 1 в синьо и червено.

Аксесоари за:

Както може да се предположи това ще бъде най-евтиния смартфон на компанията, а според досегашните слухове ще струва около 80 евро и ще е в продажба през март. Твърди се, че устройството ще предложи 720p дисплей, 1GB RAM и 8GB памет за приложения, а операционната система най-вероятно ще е Android Go. Другите снимки са по-интересни, защото показват смартфон от по-висок клас. Това е Nokia 7+, който е с продуктов номер TA-1046 и се очертава да бъде първия телефон на компанията с 18:9 дисплей. Снимките показват атрактивен дизайн с намалени странични рамки и редуцирани зони под и над дисплея, който е със заоблени ъгли и по всяка вероятност ще е с извити страни.

Устройството има издадена двойна основна камера, сензор за отпечатъци върху задния панел и двутоново оцветяване на корпуса. От снимките става ясно, че операционната система ще бъде Android One, което е изненадващо, защото и без това телефоните на HMD Global ползват почти чиста версия на Android. Очаква се устройството да предложи 6” дисплей, камера с 12- и 13-мегапикселови сензори и опция за оптично приближение, Snapdragon 660, 4GB RAM и 64 GB памет за приложения. Говори се, че алуминиевия панел е с керамично покритие, което обяснява липсата в снимките на линии за антените.

Ново

Появи се и реална снимка на Nokia 7+.