Nokia 808 срещу Xiaomi Mi 11 Ultra - коя камера е по-добра?

Nokia 808 срещу Xiaomi Mi 11 Ultra - коя камера е по-добра?

Не е нужно да припомняме колко революционна беше камерата на Nokia 808 при излизането на телефона през 2012 година, но как устройството се сравнява с актуалните смартфони? Това се опитва да провери YouTube каналът WillItBeatNokia, който изправя в директен сблъсък Nokia 808 и Xiaomi Mi 11 Ultra. Между двата телефона има голяма разлика не само във времево отношение, но и в подхода към фотографията.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Nokia 808 предлага 1/1.2" 41 MP сензор, а при Mi 11 Ultra откриваме 1/1.12″ 50МР сензор, но и при двата пикселите са с размер 1.4 µm. Устройството на Xiaomi поддържа комбиниране на 4 пиксела в 1 за постигане на пиксели с размер 2.8 μm. Nokia 808 също може да комбинира пикселите, което позволява на устройството да осигури дигитално приближение без загуба в качеството при снимки и запис на видео.

Устройството на Xiaomi на свой ред включва подобрения при автофокуса и заснемането на кадри с висок динамичен диапазон. Във видеото е видно, че при достатъчна светлина Nokia 808 трудно може да бъде победена по отношение на детайлността и цветопредаването. Ситуацията се променя на тъмно, когато Mi 11 Ultra успява да дръпне напред. В крайна сметка сравнението завършва с преднина за Nokia 808 заради доброто представяне на светло.

 • Когато излезе 808 си го купих ... уникален телефон, нямаше такова нещо всички ми се подиграва за операционната система, колко остаряла умряла и т.н. въобще не ми пукаше имах си камера която 9 години по късно ВСЕ още е адекватна и че отгоре.
  tixooo
 • Страховита новина в сайта, която намира място и във форума. Публикува се информацията, която е на YouTube каналът WillItBeatNokia. И двата модела са прекрасни за времето си, но сега очаквам да прочетем и за останалите канали в YouTube, които са сравнявали/сравняват Nokia 808 и Xiaomi Mi 11 Ultra, както и с други модели. Че то кой друг ще сравнява камерата на 9 годишна Нокийка? Едва ли са останали много от тях в експлоатация, освен в такива фенове. Нормално е те да сравняват.
  Никога не съм бил фен на марката, нито на 3310 модела им, но като започна да излиза N-серията, направо размазваха всички останали откъм камери.
  А към моделът им 1020 все още изпитвам сантименти.
  Spikul
 • Страховита новина в сайта, която намира място и във форума. Публикува се информацията, която е на YouTube каналът WillItBeatNokia. И двата модела са прекрасни за времето си, но сега очаквам да прочетем и за останалите канали в YouTube, които са сравнявали/сравняват Nokia 808 и Xiaomi Mi 11 Ultra, както и с други модели.
  gog88
 • Дъртата Нокиа разбива и днешните флагмани...! Миналата година не я взех за морето, но тая година няма да направя тази грешка. Има и мод, който сложих да си щрака в 12МП вместо стандартните 8.
  http://www.allaboutsymbian.com/news/item/23926_Delight_18_custom_firmware_CFW.php
  Вито
 • Това го твърдя от много време. 9 годишен телефон прави по-добри снимки на светло и реално няма грам развитие в новите телефони откъм камери. Да не говорим, че Нокийката има ксенонова светкавица.
  Ненужно пльоскат много сензори, вместо да сложат един читав и голям сензор.
  Spikul