Nokia Asha 210 осигурява QWERTY клавиатура и цветен панел

Nokia Asha 210 осигурява QWERTY клавиатура и цветен панел
Преди дни Nokia обеща да ни запознае с нов телефон и това вече е факт. Както подсказваше споделеното изображение, устройството е снабдено с QWERTY клавиатура, а сега разбрахме, че името му е Asha 210. Подобно на други от новите бюджетни телефони на компанията моделът ще се предлага с различни цветове на корпуса (5 на брой), а освен това ще има версия, работеща с 2 SIM карти. Продажбите започват през второто тримесечие на приблизителна крайна цена от 72 долара.

За тази цена Nokia Asha 210 предлага интересна функционалност, която може да допадне на много потребители с ограничен бюджет. Устройството разполага с Wi-Fi възможности за бърз достъп до интернет, а освен това има специален бутон за достъп до популярното приложение WhatsApp, изпращането на съобщения през което ще бъде много по-удобно заради QWERTY клавиатурата. Вследствие на партньорството между Nokia и WhatsApp, използването на приложението ще е безплатно през целия живот на телефона. Сред другите приложения за комуникация са Facebook и Twitter, а освен това се поддържат популярни услуги за електронна поща като Gmail.

На разположение е 2МР камера, която може да се активира чрез специален бутон дори и при заключена клавиатура. Предлага различни опции за редактиране и споделяне на снимките, а освен това има и функция за автоснимки, която осигурява гласови указания за позиционирането на лицето в кадър. Останалите характеристики включват 2,4" QVGA дисплей, слот за microSD карта и батерия за 46 дни работа в режим на изчакване.