Nokia е завършила 2017 в топ 3 при смартфоните в Обединеното кралство

HMD Global определено имат повод за празнуване. Анализаторът на Counterpoint Research Нийл Шах обяви интересна статистика за представянето на устройствата на финландската компания през четвъртото тримесечие на 2017 година. Както вече писахме, през периода тя е успяла да достави общо 4,4 милиона смартфона и 20,7 милиона обикновени телефона, а за цялата година статистиката сочи доставките на 8,7 милиона смартфона и 59,2 милиона телефона. Още по-интересното е, че според Нийл Шах през последното тримесечие Nokia е била третата марка на пазара на смартфони в Обединеното кралство.

В Русия, Виетнам и повечето пазари в Близкия изток умните продукти на HMD Global са в топ 5. При обикновените телефони представянето е още по-впечатляващо и според Шах Nokia води в световен мащаб и в повечето европейски, азиатски и близкоизточни пазари. Според Нийл Шах през последното тримесечие на миналата година HMD Global е успяла да продаде повече смартфони от компании като HTC, Sony, Google, Alcatel, Lenovo, Meizu, Asus, Coolpad и OnePlus.

Източник: Nokiamob

  • Хаха, те и международните рейтингови агенции даваха АА+ перспективи на компании и цели държави, пък взеха да фалират с десетки след 2008, започвайки точно отличниците. Съответно да затвориха някоя рейтингова агенция, някой да ги осъди или CE/O/O/MD/надолу по веригата да влезе в затвора? Всеки цитира и манипулира с каквото му е лично изгодно, каквото не, се потулва. Справка, няколко статии по-надолу. Пък, който иска да вярва - нека:)))
    MEnergy