Nokia fashion

Nokia fashion
Nokia представи нова фешън колекция телефони, вдъхновени, от "чара и елегантността на пищните години от началото на миналия век". Трите модела и аксесоарът, показани на специално организираната презентация в Шанхай, са напълно в експериментаторския напоследък дух на компанията.

Nokia 7280
Иновативният дизайн, изключващ традиционната телефонна клавиатура, няма как да не впечатли потребителите. В корпус с размери 115 x 32 x 19 мм и тегло 84 грама са побрани VGA камера, FM радио, Bluetooth, трибандови възможности, 65К дисплей с резолюция 104 x 208 пиксела, точно 5 клавиша плюс специален ротатор и активиран чрез глас потребителски интерфейс. За преноса на данни се грижат HSCSD, EGPRS, GPRS, инфрапорт, XHTML браузер и поддръжка на поточно видео.

Nokia 7270
Сгъваем телефон с ретро дизайн, използващ като панели комбинация от пластмаса, текстил и метал. 7270 разполага с два дисплея - външен 4096 цвята (96 x 65 пиксела) и основен TFT, поддържащ до 65К цвята (128 x 160), push to talk, VGA камера с 4x оптично увеличение и запис на видео, MMS, e-mail, Java MIDP 2.0, FM радио, MP3/AAC рингтонове, електронен портфейл. Присъстват още EDGE, GPRS, HSCSD, инфрапорт, XHTML браузер и пълен гласов пакет (команди, запис и набор).

Nokia 7260
Дизайнът на този модел, за който ви съобщихме преди време, е сходен с дизайна на топмодела 7610. За жалост функциите не са еднакви, но и така 7260 има какво да предложи. Вградена VGA камера и FM радио, дисплей с 65K цвята (128 x 128), запис на видео, поддръжка на Kodak Photozone, IM (Instant Messaging) възможности, както и изпращане на Flash съобщения, EDGE, GPRS и HSCSD са само малка част от характеристиките на телефона.

Nokia Wireless Image Headset
Безжичен комплект Bluetooth слушалка, снабдена с цветен дисплей (128 x 128 пиксела, 4096 цвята), памет за изображения (500KB) и 250 имена с по два номера за всеки. Посредством устройството може да се разглежда и редактира импортираният от съвместим телефон указател (с горното ограничение), да се провеждат разговори (система за гласово набиране, приемаща команди независимо от гласа) или просто да се разглеждат изображения.

Продажбата и на четирите модела е планирана да започне към края на тази година - точно навреме за празниците.