Nokia иска да осигури невероятни камери в телефоните си с Windows Phone

Nokia иска да осигури невероятни камери в телефоните си с Windows Phone
По малко от месец ни дели от Nokia World, когато би трябвало да видим първите телефони на финландската компания с Windows Phone 8. Дотогава може само да гадаем какво ни е подготвила и дали устройствата ще включват технологията PureView, която промени начина, по който гледаме на мобилната фотография. Windows Phone 8 е важно издание не само за Microsoft, но и за партньорите на компанията, тъй като ще им даде по-голям контрол върху отделните хардуерни компоненти. Това потвърждава и Джо Харлоу, която в Nokia отговаря за смартфоните. От скорошно нейно интервю за сайта BRG разбираме, че компанията работи с Microsoft по осигуряване на достъп до тези функции, които са нужни на Nokia, за да направи камери с невиждано досега качество на снимките.

В интерес на истината Nokia 808 PureView вече постигна това, но тъй като устройството използва Symbian, това не го прави особено привлекателно за масовия потребител. И все пак телефонът има важната роля да покаже на какво е способна Nokia по отношение на фотографските възможности на смартфоните. Компанията вече неведнъж заяви, че технологията PureView в даден момент ще достигне и до серията Lumia и това очевидно ще стане с излизането на Windows Phone 8.

Според Джо Харлоу целта на Nokia е да осигури PureView на потребителите на новите й смартфони, но освен това се цели по-напред по отношение на качеството - особено при снимането в условия с недостатъчна светлина и дори когато телефонът е придържан само с една ръка. Затова компанията работи по въпроса как да намали замазването на кадрите, така че потребителите да получат качествени снимки. Надяваме се скоро да разберем дали е намерено решение.

 • Най-меко казано, заглавието е недомислено... (no) Чувал съм за всякакви камери, но "невероятни" ми звучи доста тъпо... В тия Нокии, само камерите ли струват нещо , че само за тях се пише и коментира?
  nikolaiii
 • На WP само камерата и някои особености които ги има в симбиан му липсват. Очаквам истински Nokia телефон с WP8 ако не стане , купувам си един 7 инчов таблет и айде
  edis_feyziev
 • Разбрахме ти тезата!!! Стига задръства темата!!! Още повече се говори за Windows Phone. Можеш да почваш да попържаш и тая операционна система.
  geleto_
 • [Quote]fintaraBG: Мислих че говорим за камери, не за смартфони като цяло. Обръщам се към твоето мнение "POOR view"... Може пък за някои хора не са най-важни GHz и RAM, а именно камерата. И 808 е известен именно заради камерата, която пак повтарям, към момента е най-добрата. (whistle)[/Quote] Да, така е - известен е само, заради камерата си, ни нищо друго не го отличава. За мен по-важно е развитието на операционната система, а не на камерата в еди кой си телефон.
  centur
 • Мислих че говорим за камери, не за смартфони като цяло. Обръщам се към твоето мнение "POOR view"... Може пък за някои хора не са най-важни GHz и RAM, а именно камерата. И 808 е известен именно заради камерата, която пак повтарям, към момента е най-добрата. (whistle)
  fintaraBG
 • [Quote]fintaraBG: Що да е POOR view? Снимките от 808 действително към момента са най-добри... imho.[/Quote] Е, и? По камерата съдиш колко е добър смартфона ли? [Quote]geleto: ???????????? Говорим за камери! Ти включваш рамове и гигабайти.[/Quote] Покрай характеристиките стават известни и камерите, а не обратното.
  centur
 • ???????????? Говорим за камери! Ти включваш рамове и гигабайти.
  geleto_
 • Що да е POOR view? Снимките от 808 действително към момента са най-добри... imho.
  fintaraBG
 • В случая не е заради камерите, а характеристиките.
  centur
 • Не съм напълно съгласен! Всеки производител когато успее да направи по-добра камера се хвали на ляво - на дясно. Apple iPhone 4S HTC One X Sony Ericsson Xperia arc S Sony Xperia acro S Samsung I9300 Galaxy S III И ТН.
  geleto_
 • Какви камери ги вълнуват - тя мегапискеловата война така или иначе при телефоните свърши още преди няколко години. Хората се вълнуват колко RAM или колко GHz ще им е процесора на телефона, а не камерата как снимала. Технологията Poor View, където и да я тикат няма да ги спаси от положението им в момента.
  centur
 • Е! Тук говорим за снимане с телефон;)
  geleto_
 • Да. След като пуснах коментара, размислих, че всъщност и на мен самия ми се е налагало да запечатам нещо набързо, а не съм помъкнал тухлата с мен..та тогава телефона ми е от полза :) Но все пак ....не говорим да снимаме само с телефоните си, я ....;)(yes)
  Reggaeman
 • Дано се оправят. Само да не се вглъбяват в себе си. (както е случая със сайта) А да бъдат насочени към потребителя.
  geleto_
 • Да,телефоне е,но все пак няма как постоянно с теб да си носиш [Quote]професионалния[/Quote] апарат. Така,че тел.в някои случай може да бъде от полза да си направиш снимка.
  Boixos Nois
 • Мен това с камерите по телефоните винаги ми е било странно...тоест аз снимам с НИКОН професионален апарат, с който правя снимките в живота си, а не с камерата ми на айфона да кажем ....струва ми се доста нелогично само заради една камера да се говори толкова за даден телефон ! Все пак е телефон преди всичко ...
  Reggaeman
 • Ще видим какво ще предложат с WP8 и евентуално тогава ще се види дали Nokia ще я бъде или не. Надявам да успеят да предложат конкурентоспособен продукт и да започнат да продават добре.
  Wishmak3r
 • Да! Те изпуснаха питомното. Сега да гонят михаля:D
  geleto_