И името на IBM се свързва с покупка на RIM

И името на IBM се свързва с покупка на RIM
IBM е поредната голяма компания, името на която се свързва с потенциалната покупка на изпадналата в затруднения канадска компания RIM. Информацията идва от Bloomberg и твърди, че ИТ гигантът е привлечен от насоченото към бизнеса портфолио от услуги и продукти на производителя на BlackBerry. Като цитира неназовани източници, Bloomberg пише, че IBM е предприела неофициални стъпки към придобиването на отдела за бизнес услуги на RIM, който осигурява решения за доставянето на корпоративни клиенти на защитена информация през мобилна връзка. Този отдел управлява и сървърите, които RIM използва.

Междувременно канадците са решили да изчакат пускането на телефоните с BlackBerry 10, преди да вземат решение за продажбата на компанията или на част от нея.

http://www.bloomberg.com/news/2012-08-09/rim-said-to-draw-interest-from-ibm-over-enterprise-services-unit.html

 • Да, добре се ориентираш. QNX, като real time OS, стои в основата на много автомобили, още отпреди RIM да купят компанията. Това, което ти показах е playbook, интегриран в Porsche. Има подобни системи и в BMW. От друга страна QNX е в основата на BlackBerry Tablet OS и Blackberry 10, така че се очертават да са много стабилни системи. Нещо подобно имаше преди 15тина години, когато Apple купиха NeXT и после направиха OS X. Някъде в този период хора като Michael Dell препоръчваха на Apple "shut it down and give the money back to the shareholders" :)
  strk
 • Кога успяха да произведат (да цитирам) 20 млн. автомобила с тази OS, вече купена от rim? Или това с playbook-а всъщност не е масово, а по автомобилите си стои qnx от преди покупката?
  vladovn
 • [Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0xg4pf6Kbqk[/Youtube] ами гледай пак, чист playbook в porsche, страхотна интеграция
  strk
 • Видях достатъчно в bb tablet OS. А това което вграждат в автомобилите, не е дело на rim, там си е чист qnx.
  vladovn
 • Новата им OS (базирана на QNX) всъщност превъзхожда технически всички останали ОС-и на пазара. Графичният им интерфейс също е на много добро ниво и се надявам да намерят своя пазарен дял за да оцелеят. ЕДИТ: И ос-а им е вграден в около 20 милиона автомобила, така че мисля че има доста добър успех :-) можеш да видиш клипове в youtube как porsche и bmw вграждат в атомобилите си техния ос, а не Android например
  strk