Nokia Lumia 1520 се очертава впечатляващо устройство

Nokia Lumia 1520 се очертава впечатляващо устройство
Следващата седмица в Абу Даби ще се състои събитието Nokia World, което очакваме да ни донесе информация за 6 нови устройства с марката на компанията. Едно от тях ще е Nokia Lumia 1520, което ще е сред първите с представения днес Windows Phone 8 GDR 3. Вече видяхме достатъчно снимки на телефона и научихме основните му технически характеристики, но преди да разберем официалните детайли, от сайта NokiaPowerUser идва още информация за него. Засега не е потвърдена напълно, но съдържа и вече известното за смартфона и засега ще й се доверим.

Вече знаем, че Lumia 1520 ще осигури 6" дисплей с резолюция 1920 х 1080 пиксела, който информацията твърди, че ще е AMOLED и с технологията PureMotion HD+. Освен това очакваме и четириядрен процесор Snapdragon 800 в комбинация с 2GB RAM, 32GB или 64GB вградена памет и слот за microSD карта. По отношение на камерата положението се оказва не по-малко интересно. Твърди се, че ще е с резолюция 20,7MP (18МР ефективна резолюция) и оптика Carl Zeiss, а освен това ще е снабдена с оптична стабилизация и с подобрен режим за заснемане на панорамни снимки.

Заради технологията PureView ще е възможно използването на приближение без загуба в качеството от 1,8х при снимки и 4х при запис на 720р видео. Очаква се Lumia 1520 да е с размери 152 x 81 x 8,7 мм при тегло около 160 грама и да заложи на батерия с капацитет 3400 mAh. Сред другите характеристики се споменават 4 микрофона с разширен диапазон и вградени възможности за безжично зареждане.

http://www.nokiapoweruser.com/device-specs-and-buying-guide/lumia-1520/

 • http://www.fudzilla.com/home/item/30155-nokia-cuts-more-jobs :P Лумиите (ще) ги правят световно-неизвестни китайски ODM производители. Иначе Nokia си е Nokia.
  A4i
 • Телефона наистина е трепач да видим на каква цена ще се появи при нас.(yes) Немисля че след покупката ще се промение нещо с телефоните на Nokia, отдела за иновациите ще си е отново във Финландия, само ОС ще се прави в Америка и вече ще се прави като за своя марка.
  Beчния
 • Аз съм с уиндоус 8 от около година и с уиндоус 8.1 от около седмица на лаптопа. Меко казано не съм впечатлен от уиндоуса. Липсват най-ежедневни приложения с които всеки работи, както и по-хубави приложения като игри например. Освен това всичко е платено. Имаше един начин за активиране на triаl версии до пълни, но на уин8.1 вече не работи. Най-смешното е, че не ти дава да инсталираш trial версия повече от един път. Например ако си преинсталираш уиндоуса не можеш да инсталираш trial версиите, които си имал преди. Можеш да ги инсталираш само с друг акаунт, т.е. губиш акаунта и прогреса в xbox. Иначе нокиата е хубава. Жалко че майкрософт затриха хубавата марка.
  В@НК0
 • А една Нокиа 925?
  StefiMo
 • Мен, вече ме е яд, че избързах, като гледам този телефон е най впечатляващ от всичко, което има в момента. Но в България ще дойде другата година така, че взех HTC One
  geornnn
 • Много си прав. Минах през iPhone, имах и “флагмански“ Android сега си взех една Lumia 520, защото ми писна да се набутвам с кинти и сега вече съжалявам, че не си купих Lumia 920. Въобще не очаквах, че така гладко работят телефоните с уиндоус, няма забиване, няма рестартиране и най-важното много лесно се работи само с палеца на ръката, не е нужно да се държи с две ръце. Съветвам всеки да пробва една Lumia и после може сериозно да си помисли, дали е нужно да се дават по 1200 лв за андроиди и айфони.
  dellred