Nokia Lumia 730 ще зарадва феновете на селфи снимките

Nokia Lumia 730 ще зарадва феновете на селфи снимките
Microsoft най-сетне показа своя насочен към селфи снимките телефон, за който отдавна се носят слухове. Устройството е с името Lumia 730 и предлага 5МР предна камера с широкоъгълен обектив, който позволява обхващането на по-голяма част от сцената и побирането на повече лица в кадъра. Заедно с това компанията е включила и приложението Lumia Selfie, което ще помогне за запечатването на по-качествени селфи снимки.

Останалите характеристики подсказват, че става дума за модел от среден клас, който със сигурност няма да разори потенциалните си собственици. Предлага 4,7" дисплей с резолюция 720р, четириядрен процесор Snapdragon 400, 1GB RAM, 8GB вградена памет, слот за допълнителна памет и 6,7МР основна камера. Платформата е Windows Phone 8.1 с новия ъпдейт Lumia Denim, който носи подобрения в работата на Cortana и на камерата. Очакваме и версия с 2 SIM карти.

Заедно с Lumia 730, Microsoft представи и версията Lumia 735, която добавя LTE възможности за сметка на функцията за работа с 2 SIM карти. Устройството ще поддържа и безжично зареждане чрез допълнителен заден панел (15 евро). Lumia 730 и Lumia 735 ще се продават в зелено, оранжево, сиво и бяло от този месец на цени преди данъци и субсидии съответно 199 евро и 219 евро.

http://conversations.nokia.com/2014/09/04/lumia-730-and-lumia-735/

 • Има доста голяма доза истина за това, че при wp8/8.1 приложенията идват бавно, или въобще не идват. От близо две години ползвам wp , като първо беше 7.8 , след това като излезе 8 взех 520 , сега съм с 8.1 и атив с . Дразня се, че игри като например the adventures of Tin Tin (която имах на нокиа 700 ) , я нама за уиндоус фон, няма и да я има. Няма real racing 3, няма Need for speed most wanted и още куп други. Не говоря, че от Gameloft се осраха тотално с последната си GT Racing 2 the real car ex.. коята, не знам на андроид и иос как върви, но на уиндоус има само бъгове и проблеми ( говоря както за уиндоус фон, така и за десктоп версията ), как форума там им се пълни само с оплаквания, customer care на тая игра за уиндоус платформата е пълна скръб и не фиксват нищичко, въпреки огромния брой оплаквания.
  Carom3d
 • [B][i]mod edit: Почистих темата и ви моля да пишете по нея, като спазвате приличие![/i][/B]
  Ванката
 • В случая твоите мнения издишат откъм съдържание и това е видимо с просто око. Ако беше вникнал в поста ми, то щеше да осъзнаеш, че не тролвам абсолютно нищо. Имам телефон с WP от повече от година и мога да твърдя, че съм до голяма степен наясно с платформата. Тя е добра и се развива и то в посл. време с доста добри темпове. Застъпената в първото ми мнение мисъл бе, че всяка система има своите преимущества и слаби страни. Аз прецених на този етап, че искам да си купя устройство с Android. Може по-нататък във времето WP отново да заслужи мястото на основен телефон, но ще поживеем и видим. Страшно си се объркал като мислиш, че ще ме обориш и докажеш твърденията си с обиди...
  Wishmak3r
 • -
  npet
 • Защо реагирате толкова първо сигнално като животни с рогата напред?Все едно семейството ви е застрашено(каза човекът който следи развитието на системата за да види кога може да си заслужава да си вземе нещо с нея) :P
  AVKansazov
 • Не ми се спори за глупости, всичко може да се заснеме на клип, а правенето на приложения за WP не е по-трудно от това да се направи за Андроид, дори напротив. Просто много ме дразнят разни коментари които са платени. На всеки трябва да му е ясно, че нета бъка от платени коментатори които само бълват тъпотии и един нормален човек, не може да си прецени сам за себе си кое би му свършило най-добра работа. Относно приложенията да беше написал за кои приложение толкова рита и ги чака от толкова много време през които\" ползва\" WP поне да има смисъл коментара, а не да пише като т*** само тъпотии без грам съдържание, важното е се засипва с л**** конкуренцията. ---------- [B][i]mod edit: Спазвай добрия тон! @Ванката[/i][/B]
  BoyanSherbanov
 • И аз така - докато чаках HERE за андроид и си взех една 630-ка ;) Чувам сега експлозивно за Самсунг щяли да я пускат.
  tweeg
 • [Quote]Айде лъжеца кажи коя програма се портва бавно да заснемем едно клипче за колко време става на WP 8 и за колко на андроид [/Quote] Уау, това искам да го видя на видео как се портва приложение :D [Quote]Ей навсякъде е пълно с тролове, които пишат само тъпотии.[/Quote] Има и други, които не знаят за какво става въпрос, но спорят ;)
  KOBRETI
 • Има се предвид не бавната работа на приложенията, а бавното им пускане за Windows Phone - понякога отнема месеци. Понякога изобщо не получават версии за WP.
  chilko
 • Ей навсякъде е пълно с тролове, които пишат само тъпотии. Айде л***** кажи коя програма се портва бавно да заснемем едно клипче за колко време става на WP 8 и за колко на андроид разб*****, дето си ползвал много време WP 8??? **************** --------- [B][i]mod edit: Спазвай добрия тон! Не давай определения на пишещите! @Ванката[/i][/B]
  BoyanSherbanov